„Repülés a semmibe”: sokkot kaphattak hétfőn reggel a British Airways utasai

utazás meghibásodás British Airways repülőgép
Az óceánt átszelő járat utasai valószínűleg bepánikoltak, miután órákon át repültek a nagy víz felett - csak azért, hogy a gép visszaforduljon pont akkor, amikor már átértek. Hétfő reggel történt mindez a British Airways 195-ös járatával, mely Londonból Houstonba tartott - az út 10 óra 20 percet vett volna igénybe.

A Boeing 787-9 Dreamliner repülőgép öt órája volt a levegőben, és Új-Fundland partjaihoz közeledett, amikor a gép egy „kisebb műszaki probléma” miatt kénytelen volt eltérni az útvonaltól. Ennek következtében a közel 300 utasnak vissza kellett repülnie Londonba.

a repülőgép útvonala
A Boeing 787-9 Dreamliner repülőgép útvonala
Forrás: Flightaware

A kilencórás égi kaland végére a gép 4833 mérföldet repült az óceán felett, de nem jutott közelebb a tervezett célállomáshoz. A légitársaság ugyan nem részletezte a problémát, a sajtó úgy értesült, hogy a hajtóművel volt gond, amely nem befolyásolta volna ezt a konkrét járatot, de kockázatot jelenthetett volna a jövőbeli utakra nézve.

„A gép biztonságosan leszállt, az utasok a szokásos módon hagyták el azt” - mondta a British Airways képviselője. „Elnézést kértünk ügyfeleinktől a fennakadás miatt.”

A légitársaság helyet biztosított az utasoknak a következő járatokon, akinek szüksége volt rá, annak szállást is intéztek, és tanácsokat is adtak kártérítés igényléséhez.

Nem egészen világos, hogy a repülőgépnek miért kellett egészen Londonig visszarepülnie a javításhoz. Szakértők szerint ennek köze lehet a repülőgép motorjának gyártójához, a Rolls Royce-hoz.

„A British Airwaysnek a Rolls Royce-szal hajtóműgyártóval kötött szerződése miatt állt érdekében, hogy a gép visszatérjen a Heathrow-ra" - írták.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.