TikTok-trendek 2024: milliók követik, te ismered őket?

Shutterstock/Krakenimages.com -
TikTok-trend Népszerű videók
Rövid, dinamikus videók, amik inspirációt nyújtanak a felhasználóknak világszerte. Íme kedvenc TikTok-trendjeink.

2024-ben sem maradunk TikTokon trendek és kihívások nélkül. Ezek között vannak olyan népszerűséget élvező trendek, amelyek hosszú ideig, akár hónapokig, évekig is kitartanak, míg mások tiszavirág életűek. Összegyűjtöttünk 3+1 izgalmas trendet, amelyeket a TikTok-közösség aktívan követ, neked melyik a kedvenced?

TikTok
TikTok trendek. Te melyiket követed? 
Forrás: Shutterstock/farit_86

Mitől lesz népszerű egy TikTok-trend?

Egy TikTok-trend népszerűsége gyakran attól függ, hogy mennyire kreatív és egyedi a tartalom, illetve hogy kapcsolódik-e aktuális eseményekhez vagy popkulturális trendekhez. Az egyszerűség és könnyen utánozhatóság is segít abban, hogy egy trend gyorsan terjedjen, míg a humor és szórakoztató elemek egyértelműen vonzzák a felhasználók figyelmét. Fontos, hogy a trendek ösztönözzék a közösségi részvételt és interakciót, így egy adott tartalom gyorsan virálissá válhat a TikTokon.

1. Kreatív sminkes videók (#makeuptranition)

Ezekben a videókban profi sminkesek zenére, vagy egy filmből kivett szövegrészletre sminkelik magukat. Ezeknek a sminkes videóknak elsődlegesen nem az a célja, hogy lépésről lépésre bemutassák a sminkelés folyamatát, inkább a szórakoztatás, a meghökkentés, a páratlan kreativitás és hihetetlen átalakulás jellemzi őket. 

@camilapudim Mexico Makeup 🇲🇽💀❤️ Minha versão com personagens de Coco 🎊. #mexicomakeup #makeuptransformation #makeuptransition #trend ib @Julia Chaves @Gustax ✨ ♬ Un poco loco - speedxur🎧

 

2. ASMR cooking

Az ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response) tartalmak a TikTokon is egyre népszerűbbek. Speciális hangokat és vizuális ingereket használnak fel arra, hogy kellemes, relaxáló érzést váltsanak ki. Ezek a videók általában 1 percnél rövidebbek, és különböző módon próbálják elérni az ASMR hatást, például: hangok és suttogások (eső csepegés), simogatás és érintés, mikrofonra való halk kopogtatás, stb... A gasztro tartalmú Tiktok videóknál is nagyon megy most ez a vonal. Az ASMR hatásokat kombináló főzős videókban a hangok és vizuális ingerek fokozzák a nézők érzékelését és élményét. Vannak azonban, akiket kifejezetten idegesítenek ezek a videók. Te melyik csoportba tartozol? 

3. BookTok, mert olvasni még mindig menő! (#booktok)

Egy könyvekkel kapcsolatos trend, ahol a felhasználók könyvajánlókat, olvasási kihívásokat és könyvrecenziókat osztanak meg rövid videókon keresztül. Inspirációt keresel, hogy mit olvass a nyáron? Akkor érdemes átpörgetned ezeket a videókat, hogy felfedezz új szerzőket, friss megjelenésű könyveket, vagy csak ha szívesen csatlakoznál lelkes könyvszerető közösségekhez.

+1 Foci-Eb 2024 (#euro2024)

Természetesen a TikTokon most nagyot megy minden olyan tartalom, ami a Foci-Eb 2024 aktualitásait dolgozza fel, amelyek megörökítik a legfontosabb pillanatokat, gólokat és legnagyobb meglepetéseket. Az EB ideje alatt a TikTok tele van kreatív tartalmakkal is, mint például ez a videó:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.