Válási statisztikák: el se hinnéd, hol bontják fel a legkevesebb házasságot

Cropped,Shot,Of,Sad,Spouses,Couple,Signing,Decree,Papers,Getting
Shutterstock/Copyright (c) 2024 Dikushin Dmitry/Shutterstock. No use without permission. - Dikushin Dmitry
válás statisztika országok
Amikor úgy érzed, megtaláltad életed párját, még mindketten hiszitek, hogy a boldogság egy életre szól. Ám ez akkor még csak egy vágyálom, ami házassághoz vezet, aztán hogy tényleg így lesz, vagy ti is a válási startisztikákat erősítitek majd, később derül ki.

Szép dolog a szerelem, de egy hosszú kapcsolatban sok minden történhet, ami végül váláshoz vezet. Hűtlenség, pénzügyi gondok vagy állandó viták, amelyek arra késztethetik a párt, hogy véget vessenek a házasságnak. Vannak országok, ahol több az idilli kapcsolat, és akadnak olyanok is, ahol sokkolóan sok válás fordul elő. 

válás, szakítás
El se hinnéd, hol a legalacsonyabb a válások száma
Forrás: Shutterstock

Ahol a legalacsonyabb a válások aránya

Lássuk, hogy alakultak a válási adatok 2022-ben.

A statisztikai adatok szerint a legkevesebb válás Indiában történik, ahol  1000 főre vetítve 0,1 házasságot bontanak fel. A második helyen Sri Lanka és Vietnam van holtversenyben 0,2 bontóperrel, őket követi Peru, Saint Vincent és a Grenadine-szigetek, Málta, Dél-Afrika, Írország, Guatemala és Venezuela bőven évi egynél kevesebb válással.

Jól hangzik, de azért azt is jó tudni, ha reális képet akarunk kapni, hogy fentiek közül több országban vagy jogilag akadályozott a válás, vagy olyan sokba kerül, hogy nem érdemes meglépni, így marad a boldogtalan házasság. 

Az érem másik oldala

A legrosszabb válási statisztikával a Maldív-szigetek rendelkezik, náluk 1000 főre 5 és fél válás jut, őket követik az kazahok, az oroszok és a fehéroroszok, de Kína és Kuba sem sokkal marad el tőlük. Hogy miért válnak szívesebben ezekben az országokban? A válasz roppant egyszerű: a bontóper olcsó és gyors. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.