Heves zivatarok jönnek: ez a hét vármegye borzasztóan elázhat

időjárás zivatar előrejelzés
Hevesebb zivatarok alakulhatnak ki Baranya, Bács-Kiskun, Pest, Somogy, Tolna, Fejér és Veszprém vármegye területén szerdán; a hevesebb zivatarokhoz felhőszakadás is társulhat.

A veszélyjelzés szerint hét vármegyében szerdán hevesebb zivatarokra és felhőszakadásra kell számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is, továbbá rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat, emiatt hét vármegyére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adtak ki. Az ország többi vármegyéjére elsőfokú figyelmeztetés van érvényben szerda éjfélig zivatar, míg Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye kivételével felhőszakadás veszélye miatt.

időjárás, zivatarok,
Heves zivatarokra kell számítani hét megyében

Szerdán a déli, kora délutáni óráktól újabb kiterjedt, délről északra helyeződő zivatarrendszer kialakulása valószínű. A zivatarrendszerben helyenként viharos szél, jégeső és felhőszakadás valószínű. Elsősorban az ország délnyugati felében, illetve a középső országrészben néhol óránkénti 90 kilométer feletti széllökés, jégeső és felhőszakadás is előfordulhat.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.