Adrienn Braun — Gyulai lány váltja valóra az amerikai menyasszonyok álmát

menyasszony esküvő ruha
Gyöngyök, tüllök és csipkék — Braun Adrienn Gyulától egészen New Yorkig ment, hogy valóra váltsa álmát. Adrienn luxus menyasszonyi ruhákat tervez és készít, nemrég készült el legújabb kollekciójával.

Az álmok valóra válnak, erre Adrienn a legjobb példa. A gyulai lány mindig arról álmodott, hogy varrógépével egyszer mesés esküvőiruha-szalont működtet. Az út hosszú volt és kacskaringós, de arra még ő maga sem számított, hogy ilyen sikeres lesz a vállalkozása. 

Adrienn Braun
Adrienn Braun: magyar dizájner az amerikai menyasszonyok kedvence

 

Adrienn Braun: egy menyasszonyt finom csipkébe kell burkolni

Adrienn Braun Mazzucotelli mindig romantikus lány volt. Saját esküvőjén stílusos ruhában, finoman hullámos hajjal vonult az anyakönyvvezető felé, pedig akkor még nem is sejtette, hogy néhány év múlva ő teljesíti a menyasszonyok összes titkos kívánságát. 

"Sokmindent kipróbáltam, még a média világába is belekóstoltam. Aztán másképp alakult az élet, a varrás maradt a nagy szerelem."

Amerika kemény világ

Romantika ide vagy oda, az ötletet, hogy esküvőiruha-szalont nyisson lépésről lépésre valósította meg. Adrienn reggeltől estig a műhelyben dolgozott, hogy életre keljenek a rajzokon szereplő ruhaköltemények.  Adrienn a megvalósítást sem adta ki a kezéből. 

Gyöngyök ezreit varrtam fel egy-egy ruhára, hihetetlen érzés volt, amikor elkészült egy-egy darab. Amikor az első elkészült ruhát felpróbálta a menyasszony, és minden tökéletes volt, akkor tudtam, hogy jól döntöttem, ez lesz az én utam. Pedig még csak akkor jöttek az igazi nehézségek.

A Covid-járvány Adrienn üzletét sem kímélte. 

"Egymás után mondták le az menyegzőket, volt olyan menyasszonyunk, akinek háromszor maradt el az esküvője. Nem tehettünk mást, igazodtunk a piaci igényekhez. Mint oly sokan, mi is elkezdtünk maszkokat varrni, összesen hatezer darab készült, úgy, hogy a féjem, Emilio menet közben tanult meg varrni. A maszkokból a legtöbbet eladományoztuk, a közeli kórház dolgozóinak hatalmas szüksége volt rá.  Mivel nem voltak esküvők nyári ruhákat kezdtünk varrni, de biztosítottuk a menyasszonyokat arról, hogy nem hagyjuk őket cserben, bármikor is kerüljön sor az esküvőre. és ezért rendkívül hálásak voltak."

Adrienn terve bevált. 

A kitartását meghálálták a menyasszonyok, sőt, egyre többen érkeznek hozzá ruháért. 

"A tervektől a kivitelezésig mindent a kezemben tartok. Nagyon fontos a személyes kapcsolat, a menyasszonynak kell a gondoskodás. Biztosnak kell lennie abban, hogy nagy napon minden tökéletes lesz. A szalon számára New York Jersey City Hoboken városrészében találtuk meg a tökéletes helyet, az itteni emberek összetartóak, támogatják egymást. "

Ez itt a béke szigete

Adrienn szalonjában béke honol. Senki sem idegeskedik, egy a cél, hogy a menyasszony higgadtan tudjon dönteni az esküvőn viselt ruháról. 

"Akár több alkalommal is találkozom a menyasszonnyal, mielőtt dönt. A család nőtagjai, vagy barátnői is elkísérik, több modellt felpróbál, megnézzük, mi passzol az egyéniségéhez. Miután kiválasztja a ruhát, elkezdünk dolgozni rajta, hiszen minden ruhát alakra igazítunk, hogy a nagy napon tökéletesen álljon a viselőjén."

 

Családi hagyományok amerikai módra

Amerikában egy esküvő hatalmas esemény, rengeteget költenek rá, de sokkal tudatosabban, mint otthon. Az ifjú pár önálló élete az első, ebben az időszakban mindenki őket támogatja. Az esküvő ennek az új életnek az ünnepe, szóval tényleg mindent beleadnak. Nagyon megható ahogy az édesanyák hozzák a lányaikat, és könnyek között nézik őket, ahogy egy csodaszép ruhában megjelennek. Rengeteg munka van benne, de ezért tényleg megéri csinálni. 

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.