Balaton: Az öt legszebb partszakasz, ahol eltöltheted a nyarat

Tihany,,Hungary,-,Aerial,Skyline,View,Of,The,Famous,Benedictine
Shutterstock - ZGPhotography
balaton utazás nyaralás
Kell egy hét pihenés! A Balaton partján átvészelheted a hőséget. Íme az öt legszebb partszakasz, ahol megmutathatod a beach body-t.

A magyar tenger még mindig az egyik legmenőbb vízparti nyaralóhely hazánkban, mágnesként vonzza a turistákat. A Balaton nem csak a víz miatt népszerű. Kellemes túraútvonalak és gasztronómiai különlegességek tömkelege várja az ide érkezőket.  Akár a sekély déli partot, akár a vadregényes északit választod, a Balaton mindig remek lehetőség a kikapcsolódásra.

Balaton, strand
Balaton Forrás: Shutterstock

Balaton: Az öt legszebb nyaralóhely

Dobd be a kedvenc nyári ruháidat és a bikinidet egy bőröndbe és irány a Balaton, a magyar tenger partja! 

 Tihany

Tihany a Balaton egyik legismertebb és legszebb települése. A Tihanyi-félsziget különleges természeti szépségei, a levendulamezők és a Bencés Apátság mind hozzájárulnak a hely varázsához. A település kiváló lehetőséget nyújt túrázásra és kerékpározásra is.

Tihany,,Hungary,-,Aerial,Panoramic,View,Of,The,Famous,Benedictine
Tihany a Balaton egyik legismertebb és legszebb települése
Forrás: Shutterstock

Balatonfüred

Balatonfüred a Balaton északi partjának egyik legnépszerűbb üdülőhelye. A város híres a gyógyvizeiről és a Tagore sétányról, amely a magyar tenger partján húzódik. Balatonfüred számos kulturális programot és fesztivált kínál, így minden korosztály számára ideális úti cél. A parton bérelhetsz kajakokt vagy SUP-ot, a víz felől még szebb a part, és hőség sem olyan kellemetlen.

Balatonfüredi Borhetek a Tagore sétányon
Forrás: MTI/Katona Tibor

Siófok

Siófok a déli part legnagyobb városa, amely pezsgő éjszakai életéről és hosszú, homokos strandjairól ismert. A városban számos szórakozási lehetőség várja a látogatókat, beleértve a vízi sportokat, koncerteket és fesztiválokat.

Siofok,Hungary,Golden,Beach.,Amazing,Aerial,Panoramic,Landscape,About,The
Siófok a déli part legnagyobb városa
Forrás: Shutterstock/plazs beach,sunrise,aerial view,weekend,magyarorszag,panoramic,t

Keszthely

Keszthely a Balaton nyugati partján található, és gazdag történelmi örökséggel rendelkezik. A Festetics-kastély és a Balatoni Múzeum látogatása kötelező program. A strandon isteni halat sütnek, az árnyas fák alatt kellemesen lehet pihenni. Ha pedig kirándulni szeretnél, könnyen elérhető a Hévízi-tó.

Girl,Traveler,Enjoys,The,View,Of,Festetics,Palace,With,Beautiful
Keszthely a Balaton nyugati partján található, és gazdag történelmi örökséggel rendelkezik
Forrás:  Uhryn Larysa/Shutterstock

Badacsony

Badacsony a Balaton-felvidék egyik legszebb része, amely híres borvidékéről és lenyűgöző panorámájáról. A Badacsony-hegy túraútvonalai és borospincéi kiváló lehetőséget nyújtanak a kikapcsolódásra és a természet közelségének élvezetére. Ha szeretsz kerékpározni, akkor akár körbetekerheted a tavat!

  •  A Balaton környéke számos gyönyörű nyaralóhelyet kínál, amelyek mindegyike különleges élményt nyújt. Legyen szó kulturális programokról, természeti szépségekről vagy pezsgő éjszakai életről, a Balaton mindenki számára tartogat valami különlegeset. 
Beautiful,View,Of,Lake,Balaton,With,Vineyards,From,The,Badacsony
Badacsony a Balaton-felvidék egyik legszebb része, amely híres borvidékéről és lenyűgöző panorámájáról
Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.