Vízitúrázás Magyarországon –Íme az öt legszebb útvonal

vízitúra család kirándulás
Szállj vízre! Legyen kajak, kenu, csónak, vagy SUP, minden perce boldogsággal tölt majd el. Vízitúrázás Magyarországon, helyek, ahol csak a madarak járnak.

Vedd elő a család sosem használt kenuját, vagy keress egy kölcsönzőt, Magyarországot nem csak gyalogosan, hanem vízi úton is érdemes bejárni. Mutatunk öt helyet, amit idén nyáron mindenképpen látnod kell. Vízitúrázás tippek vadregényes tájakkal.

Vízitúrázás
Vízitúrázás

Vízitúrázás országszerte

Dunakanyar

A varázslatos nevű Zebegény a vízitúrázók fellegvára. Kölcsönözz kenut, vagy kajakot, hogy bejárd a Duna legszebb szakaszát. Kóstold meg a helyi ízeket, a halételek itt különösen finomak. Ha marad időd, járd végig valamelyik kijelölt túraútvonalat, nem fogsz csalódni! A vízitúrázás egészen különleges élmény.

Tisza-tó

Az ország legnagyobb mesterséges tava igazi vízi paradicsom. Olyan kilátókat találsz itt, amelyeket csak a vízről lehet megközelíteni.Út közben nádasokon, sulyommezőkön át vezet az út. Ha eltévedsz, a pecások kedvesen útba igazítanak, ha megéhezel, minden kikötőben remek büféket találsz, ahol megkóstolhatod a tiszai halakból készült finomságokat. 

Mosonmagyaróvár

Ki ne álmodozna vízparti telekről? Mosonmagyaróváron, a Malomági Lajta a kertek alatt kanyarog. Ha szerencséd van, meglesheted a nutriák titkos életét, a cuki állatok rendkívül barátságosak. Rövid evezéssel néhány híd alatt átcsorogva a központban találod magad. A város patinás malomépülete alatt pedig vicces hajócsúszdákon át vezet a vízitúra útvonal. Megsúgjuk, isteni fagyizók is vannak, szóval ha városi vízitúrára vágysz, ez lesz a kedvenc helyed.

Szikra holtág, Tőserdő

Ha gyerekkorodban nem jutottál el ide, akkor itt az ideje bepótolni! Tőserdőn kanyarog a Tisza talán legszebb holtága, a Szikra. Középen egy híd választja ketté, a partján csónakot és SUP-ot lehet bérelni, hogy bejárd a helyet, amit sok helyen csak magyar Amazonasként emlegetnek. Az ősláppal körülvett holtág nem csak az evezősök, de a horgászok paradicsoma is. A parton pedig pecsenyéző, hamburgeres, és barátságos szálláshelyek várják a vízikalandra vágyókat. 

Balaton

A magyar tengerért nem csak a vitorlázók rajonganak. Körbeevezni a Tihanyi félszigetet hatalmas élmény, a táj gyönyörű, a nádas mentén pedig akár vidrákat is láthatsz. A környéken több helyen bérelhetsz kajakot, de akár menő surfski-t is, amivel meglovagolhatod a hullámokat. 

Tippek: 

Minden esetben viselj mentőmellényt, legyen a hajódban kikötőkötél és fejlámpa. A kölcsönzőkben ezeket biztosítják a hajókhoz. 

Vigyél magaddal elemózsiát, éhesen nem lehet evezni. 

Ne szégyellj segítséget kérni, egy jóképű lovag másodpercek alatt kiszed a vízből, ha véletlen beborulsz. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.