Egynapos fapados kirándulások – Irány Európa legszebb városai!

Utazás a gap year időszak alatt? Miért is ne?
NDAB Creativity/Shutterstock - NDAB Creativity
utazás Párizs London Róma
Ha csak egy nap miniszabira jut időd, de imádsz várost nézni, irány a repülőtér! Egynapos fapados kirándulások, mert kell egy kis kényeztetés.

Nem kell vagyonokat költeni, ha pihenésre vágysz. Baráti áron találhatsz a neten egynapos kirándulásokat fapados jeggyel, ha szerencséd van, akkor még szállást sem kell foglalni.

repülőtér, nyaralás, kirándulás, barátnők, egynapos fapados
Egynapos fapados kirándulások: kedvenc városainkba ma már többféle légitársaság is repül, így ha ügyesen logisztikázol, akár egy ebédre, vagy városnéző sétára is elrepülhetsz.
Forrás: Shutterstock

Egynapos fapados kirándulások Európába

Kedvenc városaidba ma már többféle légitársaság is repül, így ha ügyesen logisztikázol, akár egy ebédre, vagy városnéző sétára is elrepülhetsz, a szállás árát pedig elköltheted kedvenc boltodban. Íme a legjobb úti célok:

Párizs

Az első közértben veszel egy kis sajtot és bagettet, aztán irány a Mont Marte, ahol falatozgatva bámészkodhatsz kedvedre. Ugyan Párizsban nemsokára kezdődik az olimpia, de ne feledd, hogy ez a divat fővárosa. A Champs Elysée boltjaiban nézelődni is élmény. Visszaindulás előtt vegyél a barátnőidnek egy doboz málnás macaront!

Holidays,In,Paris.,Back,View,Of,Beautiful,Fashion,Girl,Enjoying
Párizs
Forrás: Zigres/Shutterstock

Róma

Az örök városban az év minden napján hömpölyögnek a turisták. Ha eléggé kalandvágyó vagy, vesd bele magad a sikátorok rengetegébe, itt-ott kis családi éttermek kínálják a ropogós szélű pizzát. Hogy biztosan visszatérj, ne felejts el aprópénzt dobni a Trevi kútba, és egyél egy isteni citromfagyit a kúttal szemközti cukrászdában. 

Famous,Landmark,Fountain,Di,Trevi,In,Rome,,Italy,During,Summer
Róma
Forrás: Igor Link/Shutterstock

London

A nyár Londonban is csodálatos! Ha csak néhány órád van, irány egy park, csodáld meg a rózsákat és etess mókusokat. Ha egy kicsit több idő jutott, fizess be egy hajókirándulásra a Temzén. Az ötórai tea után bőven ráérsz visszaindulni, és még ajándékvásárlásra is futja az idődből. 

Smiling,Female,Tourist,Visiting,London,Sights,,United,Kingdom
London
Forrás: Zigres/Shutterstock

Thesszaloniki

Görögország északi gyöngyszeme minden tekintetben érdemes egy jó kirándulásra. Arisztotelész szobra népszerű hely. A legenda szerint, aki megérinti a lábujját, az szerencsés lesz. A parti sétányon isteni kávézók várnak, egy utcával távolabb pedig a nyüzsgő piac. Vidd haza a görög konyhát, itt isteni fűszer keverékeket vásárolhatsz. Ha több időd van, akkor kimehetsz egy közeli strandra, egy jó csobbanás felfrissít. 

Thessaloniki,,Greece,-,September,22,,2023,:,View,Of,The
Thessaloniki
Forrás: Symeonidis Dimitrios/Shutterstock

Lisszabon

Irány az óceán! Portugáliát látni kell, Lisszabon hangulata utánozhatatlan! Kóstold meg a híres süteményt, a pasteis de nata-t, igyál egy finom kávét és sétálj a parton. Nem véletlen nyitott itt éttermet az amerikai színészlegenda, John Malkovich, hiszen a helyi ízek páratlanok. Ha korán érkezel, kivonatozhatsz Cascais-ba, ahol megcsodálhatod a helyi építészet remekeit és megismerkedhetsz a helyi konyha különleges fogásaival. 

Lisbon,,Portugal.,August,24,,2014:,The,Famous,Pasteis,De,Belem
Lisszabon
Forrás:  StockPhotosArt/Shutterstock

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.