macska tartás dorombolás macska
A doromboláson túl is van élet. Macskák furcsa és vicces szokásai, amelyeken meglepődünk, de ettől csak még jobban szeretjük őket.

Folyamatos mosakodás, elképesztő szeretetigény és végtelen dorombolás. A macskák furcsa szokásainak listája végtelen. 

macskák
Macskák furcsa szokásai

Macskák: a megszokás rabjai

A legtöbb persze az egészségükkel függ össze, de van néhány mulatságos macskaszokás, amin rengeteget lehet nevetni. Összegyűjtöttük a legfontosabbakat, hogy segítsünk kiismerni kis kedvenceidet. 

Fűevés: Talán te is láttad már, hogy a macskák kifutnak a szabadba, megrágják a füvet, majd hánynak. Ennek több magyarázata is lehet:
  - A fű természetes hashajtóként működhet, segítve az emésztést.
  - Lehet, hogy tápanyaghiányuk van, és a folsavat tartalmazó füvet hiánypótlásként kívánják.
  - Egyszerűen csak szeretik az ízét.
  - Hányni próbálnak, hogy segítsenek az emészthetetlen dolgok kiürítésében.

Tüsszentés: A macskák tüsszögése több okból is előfordulhat:
  - Irritáló anyagok a levegőben, például por vagy füst.
  - Felső légúti fertőzések, hasonlóan az emberi náthához.
  - Arcüreg gyulladás vagy allergiás nátha.

Őrjárat: Folyamatosan ellenőrzik a területüket, és ha kell, meg is védik. A macskák időnként rendkívül harciasak, ha nem muszáj, nem osztoznak sem az ételen, sem a területen. 

Folyamatos mosakodás: Minden macska ápolja magát, de ha túlzottan vakarózik, az egészségügyi problémára vagy stresszre utalhat.

Itt van néhány további vicces szokás, amit a macskák gyakran űznek:

Dobozmánia: A macskák imádják a dobozokat. Bármilyen méretű vagy formájú dobozt azonnal felfedeznek, és belebújnak. Mintha egy titkos macskavilágba lépnének, amikor a dobozban vannak.

Lámpaőrület: Ha van egy lámpa vagy zseblámpa a közelben, a macskák gyakran elkezdenek utána vadászni. A fényjáték izgalmassá teszi számukra a mindennapokat.

Papírgurigázás: Ha hagysz egy darab papírt, vagy egy diót a földön, a macskád valószínűleg elkezd játszani azzal. Dobálja, kergeti, mintha éppen vadászna.

Lábmelengetés: Amikor a macskák a napfényben heverésznek, gyakran a lábunkra vagy a hasunkra fekszenek. Úgy tűnik, mintha a testünk melegét keresnék.

Éjszakai koncertek:  Ha leszáll az este, a macskák hirtelen elkezdenek futkározni, ugrálni és vadul játszani. Mintha egy mini rockkoncertet tartanának a lakásban. Igazából csak éhesek és figyelemre vágynak, mint mindig.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.