Itt a kapitány beszél, vetkőzhetnek! - Hódítanak a meztelen hajóutak, de vannak szabályai

France gironde blaye stage on way to santiago de compostela via turonensis
Hemis via AFP/GUIZIOU Franck / hemis.fr - Hemis via AFP
nudizmus tengerjáró luxushajó meztelen szabályok
A meztelenségről mindenkinek a szabadság, gondtalanság jut eszébe. Ám, aki meztelen körútra akar menni, annak ezen a hajón sok szabályt kell betartania.

A meztelen hajókázás a lazaság megtestesítőjének tűnhet, de a vendégeknek szigorú szabályokat kell betartaniuk, miközben pucéran hajóznak a tengeren. Hogy mik ezek a szabályok? Az egyik meztelen utas elmondja. 

meztelen utasok a tengerjárón
A felöltözöttekből csak a partoktól megfelelő távolságra lesznek meztelen utasok
Forrás: Hans Lucas via AFP/Sylvain Lefevre / HANS LUCAS

A meztelen utasoknak ezeket a szabályokat kel betartania

Rengeteg olyan dolog van, ami rosszul sülhet el egy meztelen hajóút során. Ezt szem előtt tartva, az etikettre és a biztonságra vonatkozó szabályok nélkülözhetetlenek. Annál is inkább, mert az utazásszervező cég teltházas hajókról posztol képeket, természetesen az utasok beleegyezésével. Tehát, a hajóutak népszerűsége nem kétséges, de mivel a fedélzeten sokan vannak, a szabályok segítenek, hogy a tengerjárón mindenki jól érezze magát.

Mikor lehet levetkőzni egy meztelen hajóúton?

A meztelen hajóút során meg van határozva, mikor dobhatod le a textilt, azaz mikor lesz a felöltözöttből meztelen utas. Talán nem meglepő, hogy a hajóra senki nem anyaszült meztelenül érkezik, és addig nem is lehet pucér, ameddig a tengerjáró nem kerül elég távol a parttól. Hogy ez mikor jön el, arról a kapitány értesíti az utasokat, aki a hangosbemondón jelzi: „Itt a kapitány beszél, most már levetkőzhetnek”.

Fotók csak a vendégek beleegyezésével készülhetnek

Az okostelefonok és a közösségi média korában fennáll a veszély, hogy egy nyaralót lefotóznak, amint épp a melleit napoztatja, és a kép a beleegyezése, vagy akár a tudta nélkül is felkerülhet az internetre. Bár a telefonokat nem tiltják be, és a fényképezőgépeket sem szedik össze, a vendégek tudják, hogy más emberekről a beleegyezésük nélkül nem szabad fényképeket készíteni.

„Sokkal kevésbé aggódtam, mint a nudista strandokon. Szinte senkinél nem volt telefon a kabinján kívül. Soha nem láttam egyetlen online fotót sem a hajóútról, kivéve a csoportképeket, amelyeken az emberek önként pózolnak” — mondta el a szabályokról beszélő utas.

Kinek és mikor kell ruhát viselnie a hajón?

A személyzet végig fel van öltözve, és vannak olyan helyek a hajón, például az étkező, ahol az amúgy meztelen utasoknak is kötelező a ruházat. 

Azt már a menedzser árulta el, hogy a hajón csak a kabinokban engedélyezett a szex, és mindenkinek tisztelnie kell a többi utast.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.