58 évesen lett harmadik az olimpiai válogatón a nagymama: ő volt a legidősebb induló

gyaloglás nagymama olimpia
58 évesen tért vissza a versenyzéshez a pennsylvaniai Michelle Rohl. A nagymama volt a legidősebb induló és összesített harmadik helyezett lett gyaloglásban.

Michelle Rohl - aki korábban részt vett az 1992-es, 1996-os és 2000-es olimpián - 20 évvel ezelőtt felhagyott a versenyzéssel, ám most újult erővel tért vissza és remek helyen végzett. A nagymama volt a legidősebb induló, és harmadik helyen végzett a válogatón.

Michelle Rohl nagymama
A nagymama, Michelle Rohl harmadik lett
Forrás: Getty Images via AFP/2024 Getty Images

Az 58 éves nagymama harmadik lett az olimpiai válogatón gyaloglásban

Egy pennsylvaniai nagymama harmadik lett az olimpiai válogatóversenyen - egy olyan sportágban, amitől korábban visszavonult! Michelle Rohl távfutóból lett versenyző, korábban az 1992-es, 1996-os és 2000-es olimpián is indult az USA csapatában, de több mint két évtizede visszavonult a sportágtól a gyerekei miatt. 

A most 58 éves Rohl, aki három hónapja lett nagymama, június 29-én, szombaton az amerikai olimpiai csapatpróbán 20 kilométeres gyaloglásban versenyezve tért vissza a sportághoz. 

Michelle valamivel több mint egy óra 42 perc alatt teljesítette a távot, amivel az összesített harmadik helyet szerezte meg. Ő volt a legidősebb induló és még maga sem számított arra, hogy ilyen nagyszerűen fog teljesíteni. "Nem ismerek senkit, aki mentálisan erősebb lenne nála" - mondta Michelle férje. 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.