Nyaralás: kihúztad a vasalót? Elzártad a gázt?

repülőtér, nyaralás, kirándulás, barátnők
Shutterstock - Prostock-studio
nyaralás utazás biztonság
Van egy rossz érzésed indulás után öt perccel? A nyaralás akkor lesz felhőtlen, ha az alábbi lista minden egyes pontját betartod. Fő a biztonság, ne hagyd, hogy bármi elrontsa a strandon töltött időt.

Bezártad a bőröndödet, elraktad azt a jó kis hajolajat, amit a nyaralásra vettél, de van némi hiányérzeted? Ez még édeskevés az induláshoz.  Íme a lista, hogy tökéletesen biztonságos legyen a nyaralás. Hidd el, jó néhány pontja van, ami biztosan nem jutott eszedbe. 

nyaralás
Nyaralás: biztonsági óvintézkedések indulás előtt Forrás: Shutterstock/

Nyaralás: Biztonsági intézkedések, hogy semmi sem érhessen váratlanul

Az első és legfontosabb, köss biztosítást és ne csak az utazásra, hanem az otthonodra is. Ha bármi történik, az fedezi a kárt, így nem kell veszteségesen kezdened a szabadság utáni időszakot. 

Kihúztad a vasalót?

Mielőtt elindulsz, zárd el a gázt, a vizet, húzz ki minden csatlakozót, és amennyire lehet, áramtalaníts. Csak a riasztórendszer és a fagyasztó működjön, a többire ez idő alatt nem lesz szükség. Hidd el, egy váratlan vihar hatalmas kárt tehet az elektromos berendezésekben. 

Ha van rá lehetőséged, állíts be őrfényt, ami este néhány órára bekapcsol. Ez elriasztja a betörőket, azt a látszatot kelti, hogy otthon vagy. 

A hálózat csapdájában

Változtasd meg az online jelszavaidat. Válassz nehezen kitalálható verziót, a kismacska123 vagy a mókuska4 szinte azonnal feltörhető. Így biztonságban tudhatod a levelezésedet és senki sem fogja lenyúlni a Netflixedet. Ha van térfigyelő kamerád, frissítsd az applikációját, hogy néha ránézhess az otthonodra. 

Kulcsra zárva

Zárd be az ajtókat és az ablakokat, de biztosítsd a szellőzést. Általában a toalett kis ablaka elegendő erre, így nem lesz áporodott a levegő, mire hazaérsz. Azt talán mondani sem kell, hogy vidd ki a szemetet, mielőtt elindulsz. 

Maradj kapcsolatban

Adj kulcsot a lakásodhoz a szüleidnek, vagy a barátnődnek. Hagyd meg náluk a nyaralóhely elérhetőségét vészhelyzet esetére. Ha nagyon alapos szeretnél lenni, oszd meg velük a telefonodon a helyzetjelzőt, így tudják, merre jász. Állítsd be őket vészhelyzeti kontaktnak, így azonnal értesíthetők lesznek, ha veled történik valami. Fotózd be az irataidat a telefonoddal, és a képeket rakd egy mappába, így könnyen elérhetőek lesznek. A tárcádba pedig tegyél nyomkövetőt, segít megtalálni, ha ellopják, vagy elveszíted. 

Pihenj!

Felejtsd el a közösségi oldalakat. Biztosan remek fotókat készítesz a tengerparton, de nem kell mindenkinek látnia, hogy elutaztál, az legtöbbször a betörőknek is szemet szúr. Néhány apró részletből simán kitalálják merre laksz, és ha tehetik, ki is használják.  Ha mégis posztolni szeretnél, korlátozd, hogy kik láthatják a posztodat. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.