Így van most Ónodi Henrietta: testvére árult el részleteket az egykori olimpikon helyzetéről

segítség adomány szívinfarktus Ónodi Henrietta
Az egykori olimpiai bajnoknak a súlyos szívinfarktusa és életmentő műtéte után rehabilitációra lesz szüksége, ehhez pedig a segítségünkre. Ónodi Henrietta testvére részleteket árult el az egykori sportoló helyzetéről, és azt is elmondta, miért nem szállítják haza, Magyarországra.

Ónodi Henrietta súlyos szívinfarktust kapott márciusban, életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani. A 38-szoros magyar bajnok és olimpiai bajnok tornásznő testvére kért segítséget, hogy Henrietta megkaphasson minden orvosi ellátást, amire szüksége lehet. "Ha képesek vagyunk neki megadni azt az egészségügyi támogatást, amire most szüksége van, őszintén hiszem, hogy teljesen felépülhet" - mondta Ónodi-Klausler Barbara, a tornásznő testvére.

1990 Goodwill Games
Ónodi Henrietta
Ónodi Henrietta kezelésére a testvére kér támogatást
Forrás: Getty Images/David Madison

Ónodi Henrietta testvére hiszi, hogy a tornásznő teljesen felépülhet

Ónodi Henrietta márciusban kapott szívinfarktust Floridában, egy élelmiszer boltban esett össze. Azonnal hívták a mentőket, és bár út közben többször leállt a szíve, végül sikerült stabilizálni az állapotát. Kiderült, hogy az artéria teljes elzáródása miatt azonnal életmentő műtétre van szüksége, most pedig időre, rehabilitációra és a segítségünkre. Testvére, Ónodi-Klausler Barbara ezért közösségi gyűjtést indított, amely fedezheti Henrietta orvosi ellátásának költségeit, ezzel kapcsolatban pedig tisztázott is néhány kérdést.

"Fontos, hogy tisztázzunk egy-két dolgot, mert a húgomnak, aki egy kórházban fontos adminisztratív munkakört töltött be, hiába volt biztosítása, az csak a sürgősségi beavatkozásokat finanszírozta, 

és sajnos az itteni biztosítótársaságokkal még a legdörzsöltebb ügyfelek is nehezen értenek szót. A törvények értelmében pedig jelenleg Bella, Heni legidősebb gyermeke, az éppen nagykorú lánya volna jogszerűen az a személy, akinek minden ilyen kérdésben jelenleg döntenie kellene, pláne egy műtét alatt vagy a klinikai halál pillanatában. De hogy lehetne mindezt egy ilyen fiatal felnőttre bízni, akinek az édesanyjáról van szó?" - mondta a Nemzeti Sportnak.

"Szándékosan döntöttem úgy, hogy a most Párizsban kezdődő olimpia rajtjánál próbálok a húgomnak segítséget kérni a nemzetközi tornászközösségtől, mert nekik a világon mindenhol sokat jelent a név: Ónodi Henrietta.

 Olyan sokat adott a testvérem tornászként a világnak, hogy nem maradhatunk tétlenek akkor, amikor most neki van segítségre szüksége"  - tette hozzá Barbara.

Ónodi Henriettának és volt férjének három közös gyereke van, akiket a válás után az egykori olimpiai bajnok nevelt egyedülálló anyaként. Testvére elmondta, az ottani törvények miatt még ő sem számít családtagnak, ami megnehezíti a dolgok intézését és az információk megszerzését. Ő is Amerikában él, Minnesotában, vagyis sokat ingázik, hogy ott lehessen a húga mellett. Elmondta, Henriettának szakszerű ellátásra és rehabilitációra van szüksége most és később is. 

De ugyanolyan erős, mint tornászkorában! Ha képesek vagyunk neki megadni azt az egészségügyi támogatást, amire most szüksége van, őszintén hiszem, hogy teljesen felépülhet

- mondta. Azt is elárulta, miért nem hozzák őt haza Magyarországra.

Nos, Heni hazautaztatása jelenleg nem megoldható, vagyis a gyűjtés célja, hogy itt, Amerikában hozzuk őt rendbe. 

Fiatal szervezete van, és szeretnénk hinni, hogy képes lesz kijönni ebből az állapotból.” 

Az adománygyűjtés néhány napja indult, jelenleg valamivel több mint 20 ezer dollár, vagyis 7 millió forint gyűlt össze a sportoló megsegítésére, de a cél még messze van. Barbara elmondta, nagyon köszönnek minden segítséget és támogatást, amelyet eddig kaptak, és a biztató szavakért is nagyon hálás: mind rengeteget jelentenek.

Adományozni ezen az oldalon keresztül lehet Ónodi Henrietta megsegítésére:

Henrietta Onodi Medical Journey Support

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.