Ennyi pénz gyűlt össze néhány nap alatt Ónodi Henrietta megsegítésére

1990 Goodwill Games
Ónodi Henrietta
Getty Images/David Madison - David Madison
adomány pénz szívinfarktus Ónodi Henrietta
Az olimpiai bajnok magyar tornásznő Floridábon kapott súlyos szívrohamot, többször is újra kellett éleszteni. Ónodi Henrietta megsegítésére testvére kezdett adománygyűjtésbe: ennyi pénz gyűlt össze eddig.

"Kétségbeesetten szükségem van segítségre, hogy pénzt gyűjtsek a nővéremnek, az 50 éves Ónodi Henriettának, aki súlyos szívrohamot kapott. Mint azt sokan tudjátok, Heni magyar nemzeti hős, olimpiai arany- és ezüstérmes, aki mindig az elsők között nyújtott kezet és támogatta a rászorulókat, most pedig a ti segítségetekre van szüksége" - írta a többi között Ónodi Henrietta testvére az adománygyűjtő poszthoz. 

Ónodi Henrietta magyar olimpikon: pénzt gyűjtenek megsegítésére
Ónodi Henrietta magyar olimpikon megsegítésére testvére indított adománygyűjtést
Forrás: GoFoundMe

Ennyi pénz gyűlt össze Ónodi Henrietta megsegítésére

Ónodi Henrietta testvére, Barbara kezdett adománygyűjtésbe a magyar olimpkon megsegítésére. Az 50 éves világ- és Európa-bajnok magyar tornász súlyos szívinfarktust kapott Floridában. Egy élelmiszerboltban lett rosszul és esett össze, ami után azonnal kórházba szállították. Út közben többször megállt a szíve ezért többször újra kellett éleszteni, de sikerült stabilizálni az állapotát. Életmentő műtéten esett át, ugyanis mint kiderült, teljes elzáródást találtak nála az artériában - írja a Magyar Nemzet. "Isteni szerencse, hogy egy boltban történt ez a lányommal, és nem az autóban ülve, vagy egyedül otthon, mert akkor vélhetően tragédia lett volna a szívmegállás vége" - mondta a sportoló édesanyja.

Elmondta, a volt tornász olimpiai járadékát minden hónapban átutalják neki, abból a nővére állja a költségeket. Viszont a kórházi rehabilitáció hatalmas tehertétel, mert lánya jó ideig nem fog tudni dolgozni. Egyelőre a felépülése a cél, s hiába van biztosítása, az csak korlátozottan fedezi a költségeket, ezért a közösségi médiában gyűjtést indítottak neki.

A gyűjtés július 26-án indult, és három nap alatt egyelőre több mint 19 ezer dollárt adományoztak, ami nagyjából 6 millió 700 ezer forint. 

Henriettának ezen az oldalon keresztül lehet segíteni:

Henrietta Onodi Medical Journey Support

 A 38-szoros magyar bajnok és olimpiai bajnok tornásznő Ónodi Henrietta 1988-tól 1996-ig szerepelt a magyar válogatottban. Barcelonában lóugrásban – a román Lavinia Miloșovici mellett holtversenyben – olimpiai bajnoki címet szerzett. Talajon ezüstérmes, csapatban hatodik, egyéni összetettben nyolcadik lett. 1997-ben versenyzett utoljára, ezt követően visszavonult a versenysporttól és azóta Amerikában él.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.