A Wheeldon Brothers szakértői kifejtették: „Ahhoz, hogy a csokoládé megőrizze gazdag ízvilágát és sima textúráját, hűvös, sötét helyen kell tárolni, nem pedig a hűtőszekrényben.” Az ideális hőmérséklet 18 és 21 Celsius fok között van. Ez a hőmérséklet megakadályozza a csokoládé olvadását, miközben lehetővé teszi, hogy a kakaós jegyek érvényesüljenek.
Bár sokan szeretik a roppanós textúrát, amit a hűtőben tárolt csokoládé ad, a hideg hőmérséklet cukorvirágzást is okozhat. Emellett a csokoládé könnyen átveheti a hűtőben tárolt egyéb ételek, például fokhagyma vagy hagyma illatát, ami jelentősen megváltoztathatja az ízét. Amikor a csokoládét kivesszük a hűtőből, a hőmérsékletváltozás kondenzációt okozhat a felületén. A nedvesség beszivároghat a csokoládéba, rontva annak textúráját és kedvező környezetet teremtve a penészedéshez.
A szakértők azt is javasolják, hogy a csokoládét szorosan csomagoljuk fóliába vagy helyezzük vissza az eredeti csomagolásába. Ez megakadályozza, hogy levegővel és nedvességgel érintkezzen, ami hosszú távon rontaná az ízét és állagát. „Ez biztosítja, hogy minden falat ugyanolyan finom legyen, mint az első” – mondták a szakértők.
A túlzott hő hatására a csokoládé megolvadhat, vagy fehér, poros bevonat, úgynevezett virágzás jelenhet meg rajta, amely rontja a minőségét. A csokoládé ezen kívül könnyen felszívhatja a környezeti szagokat, amelyek befolyásolják finom ízét. Ezért, ha a legjobb ízélményt szeretnénk elérni, tartsuk a csokoládét állandó 18 és 21 Celsius fok közötti hőmérsékleten. Bár télen nehezebb lehet fenntartani ezt a hőmérsékletet, a konyhai szekrény általában elegendő védelmet nyújt a csokoládénak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.