Házasságpara: honnan tudjuk, hogy ő az igazi?

A,Bride,Placing,Her,Hand,On,The,Groom's,Hand,And
Shutterstock/Copyright (c) 2024 Funda Demirkaya/Shutterstock. No use without permission. - Funda Demirkaya
kapcsolat házasság szerelem
Életünk egyik fő kérdése az, ahogy kit választunk társunknak. Mindenki arra vágyik, hogy a házasság számára is élete egyik legboldogabb pillanata lehessen: akiben megbízhat, és aki végig mellette lesz az élete során. A házasságpara szinte midig megjelenik: a legnagyobb szerelemben is felmerül a kérdés, jól döntünk-e.

A házasság életünk egyik legfontosabb döntése, amely sok örömöt, de ugyanakkor komoly aggodalmakat is hordozhat magában. A házasságpara egyre több embert érint: honnan tudjuk, hogy valóban az ő igazi? Alábbi cikkünkben összeszedtük azokat a szempontokat, amelyek segíthetnek eligazodni ebben a kérdésben.

A házasságpara természetes dolog: az elköteleződés sosem könnyű
A házasságpara természetes dolog: az elköteleződés sosem könnyű
Forrás: Shutterstock

1. Ha természetes vele az élet, akkor is előjöhet a házasságpara

Amikor valakivel elkezdesz egy párt alkotni, onnan tudhatod, hogy ő az igazi, amikor minden olyan könnyed és természetes vele. Mindazonáltal fontos arra is odafigyelnünk, hogy a megszokott nem egyenlő a természetessel. 

  • A természetes azt jelenti, amikor mellette lehetsz önmagad, amikor nem kell attól félned, hogy amit mondasz, vagy teszel, visszautasításra kerül, vagy ellentmondásokba ütközöl a másikkal. 
  • Természetes az, amikor a kapcsolatod hatására az életed egyéb területein is (amikor ő nincs is ott), kiegyensúlyozottabb, sikeresebb, és boldogabb vagy.
  • Természetes az, ha három éve után is ugyanúgy várod vele a találkozást, és bármiről tudtok beszélgetni egymással, hiszen megértitek egymást, értitek egymás nyelvét.
  • Természetes az, ha mellette a legjobb éned jön a felszínre, és azt érzed, hogy ő jónak és szépnek lát téged.
  • Természetes az, amikor mellette megnyugodsz, bármi is történjék az életedben.

2. Mindent megtudtok oldani - veszekedések nélkül

Valószínűleg te is ismersz olyan párokat, akik állandóan vitatkoznak valamin. Sőt, akár az is lehet, hogy a régmúltban te is belekerültél egy ilyen kapcsolatba. Ha a mostani kapcsolatodban ezt kevésbé vagy egyáltalán nem tapasztalod, nő az esélye annak, hogy ő lehet az igazi.

3. Amikor mindig vonzódsz hozzá

Egyetlen kapcsolat sem működhet valódi vonzalom nélkül, de az igazi az, ha valakivel ezt mindig érzed is. Mindegy, hogy éppen edzeni indul a régi mackó nadrágjában vagy épp kócos hajjal mászik ki az ágyból reggel, számodra mindenkor tökéletesen néz ki. Van az a különleges érzés, amikor sehogyan sem tudsz betelni a másikkal, és évek múltán is tudod értékelni őt

4. Barátok (is) vagytok

Sokszor hallhattad már, hogy csak akkor számíthatsz igazán tartós kapcsolatra a másikkal, ha nem csak szeretők vagytok, hanem barátokként is jól funkcionáltok egymással. A heves szerelem érzése már 2-3 év után alábbhagyni látszik, és ilyenkor szembetűnő lehet, ha nem elégítitek ki egymást intellektuális szintjét.

5. Több vagy vele, mint nélküle

Amikor ő az, aki előhozza belőled a legjobb éned. Fejlődsz, formálódsz, tartasz valahová. Megéled vele a pillanatokat, inspirálódsz általa, feltöltődsz, és kölcsönösen adtok egymásnak. Amikor azt érzed, hogy vele végre megtaláltad önmagad. Ha valami ilyesmit érzel, akkor lehetséges, hogy ott kucorog a szívedben az Igazi.

Mindezeken felül sajnos egyáltalán nincs garancia arra, hogy minden működni fog. Még akkor sem, ha az 5 pont mindegyike igaz rátok. A kapcsolatért meg kell dolgozni, még akkor is, ikrekként léteztek egymás mellett. Az összecsiszolódásnak minden párnak szüksége van, hiszen a párkapcsolatnak különböző szintjei, és életfázisai vannak.  

A házasságpara tehát teljesen normális érzés, hiszen egy életre szóló döntést kell meghozni. Az igazi megtalálása nem mindig könnyű, de ha a fent említett jeleket megtapasztaljátok a kapcsolatotokban, akkor növekszik az esélye annak, hogy jó úton jártok. Ha képesek vagytok közösen építkezni és támogatni egymást, akkor a boldog és tartós házasság titeket is megtalál.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.