Pokoli hőség vár ma ránk: harmadfokú hőségriasztás van érvényben ezeken a területeken

Orange,Sky,With,Sun,And,Clouds,During,Hot,Summer,Weather
Shutterstock - New Africa
kánikula időjárás harmadfokú hőségriasztás időjárás előrejelzés
Továbbra sem várható lehűlés, folytatódik a száraz, meleg időjárás. A rekkenő hőség miatt harmadfokúra emelték a hőségriasztás fokozatát két vármegyében is.

Kedden sok napsütésre, igazi strandidőre készülhetünk. A délután megnövekvő gomolyokból esetleg északnyugaton alakulhat ki zápor, zivatar. Az ÉK-i szél néha megélénkül. 31 és 39 fok között alakul a hőmérséklet. 

hőség
Pokoli hőség vár ma ránk: csapadék nem várható
Forrás: Shutterstock

Pokoli hőség vár ma ránk

A HungaroMet Nonprofit Zrt. harmadfokúra emelte a hőségriasztás fokozatát Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyében, 

másodfokúra Baranya, Békés, Somogy és Tolna vármegyében, míg elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Pest, Fejér, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas, Veszprém és Zala vármegyében.

Szerdán folytatódik a nyaralóidő sok napsütéssel. Esetleg elvétve lehet frissítő csapadék. Az ország nagy részén forróság lesz 35 fok körüli maximumokkal.

Csütörtökön napos, gomolyfelhős, nagyon meleg idő valószínű. Elszórtan (nagyobb eséllyel keleten) előfordulhat zápor, zivatar. 36-37 fokos hőség várható. Az ÉNy-i szél megélénkül.

Pénteken és szombaton folytatódik az országos hőség sok napsütéssel, kevés gomolyfelhővel. Délen akár 38-40 fokos forróság is lehet - írja a Köpönyeg. 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.