Katalin hercegné a párizsi olimpián: videón, ahogy a sportolóknak gratulál

Olimpia 2024 katalin hercegné videóüzenet Vilmos herceg
Bár sokan remélték, mégsem jelent meg személyesen a párizsi olimpián. Katalin hercegné vasárnap videóüzenetben mondott köszönetet a brit sportolóknak.

Katalin hercegné és Vilmos herceg is nagy rajongója az olimpiai játékoknak, most azonban csak a távolból szurkoltak a brit sportolóknak. A sportesemény vasárnap befejeződött, a walesi hercegné és a herceg videóüzenetben gratulált a résztvevőknek a közösségi médiában. 

Olympics 2012 - Duchess of Cambridge attends Gymnastics, Katalin hercegné
Katalin hercegné ezúttal videóüzenetben gratulált a brit sportolóknak
Forrás: Northfoto

Párizsi olimpia: Katalin hercegné videóüzenetet küldött

"Szép munka volt a brit olimpiai csapattól...  milyen hihetetlen utazáson vannak túl! Minden sportoló hatalmas odaadást, szívet és szenvedélyt mutatott, ezzel mindannyiunkat büszkévé tett! Ünnepeljük meg minden diadalunkat a párizsi olimpián, és izgatottan várjuk, mire lesz képes a brit csapat a paralimpián!"áll a bejegyzésben. A videóban Vilmos hercegen és Katalin hercegnén kívül feltűnik többek között Snoop Dogg és David Beckham, ők is gratulálnak a briteknek, és kiemelik, hogy büszkék a sportolók teljesítményére.

Az Egyesült Királyság sportolói 14 arany-, 22 ezüst- és 29 bronzéremmel, az éremtáblázat hetedik helyén fejezték be a párizsi olimpiai játékokat.

Sokan bíztak benne, hogy ott lesz

Pár hete felröppent a hír, hogy Vimos herceg és két idősebb gyerekük, György és Sarolta mindenképpen, Katalin pedig talán ott lesz a párizsi olimpia egy-egy versenyén, de nem így történt. Akkor arról lehetett olvasni, a kemoterápiás kezelés alatt álló hercegné orvosainak az engedélye kell ehhez, valamint azon is múlik az utazás, hogy Katalin hogyan érzi magát. 

Katalin hercegné az utóbbi időben kétszer jelent meg a nyivánosság előtt

Bár Katalin hivatalosan nem tért vissza a közfeladataihoz a közelmúltban kétszer is megjelent a nyilvánosság előtt, előbb a király hivatalos születésnapján és a katonai segegszemlén, a Trooping the Colouron, majd a wimbledoni férfi egyes döntőjében, így sokan remélték, hogy a párizsi olimpián is feltűnik majd. A walesi hercegnéről köztudott, lelkes sportrajongó, ha csak teheti, szurkol a brit versenyzőknek, a 2012-es londoni olimpiai játékokon számos fotó készült róla, ahogy Vilmossal együtt vesz részt az eseményen. 

A gyerekeit is a sport szeretetére neveli

Azt is tudni lehet, hogy Katalin nem csak nézni szereti a sportot, hanem ő maga is teniszezett, rengeteget kirándult és még a sziklamászást is kipróbálta. Erre neveli a gyerekeit is, amiről egy korábbi interjúban beszélt: "Szerintem a kinttartózkodás nagyon jó a testi és szellemi jólét és a mentális egészség megalapozására". 
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.