Asszisztense többször öntudatlan állapotban talált rá a halála előtt Matthew Perryre

addikció Matthew Perry halála Matthew Perry ketamin
Gátlástalan orvosok, dílerek és asszisztense is kihasználta a színész függőségét. Matthew Perry beteg volt, a környezete pedig két lábon járó pénzeszsáknak kezelte.

Azt már közvetlenül a halála után tudni lehetett, hogy Matthew Perry valószínűleg ketamin-túladagolás miatt fullad bele a medencéjébe. Ám akkor még csak arról lehetett hallani, hogy az 54 éves színész leküzdötte a függőségeit, a ketamint orvosoktól, fenntartó kezelésként kapja, de egyébként jól van. Ezzel egyidőben sokan felkapták a fejüket: azt állítva, hogy ha Perry csak annyi ketamint használt volna, amennyit "kellett", nem halt volna meg.  Nos, azóta kiderült, az ügy sokkal bonyolultabb és szomorúbb. Hónapokkal ezelőtt nyomozás indult a Jóbarátok sztárjának halála miatt, amely megdöbbentő eredménnyel járt. Augusztus 15-én öt gyanúsítottat tartóztattak le a színész halálával kapcsolatban. 

Matthew Perry az élete végén komoly ketaminfüggőségben szenvedett
Matthew Perry az élete végén komoly ketaminfüggőségben szenvedett
Forrás:  Northfoto 

Matthew Perry asszisztense kitálalt

Most plusz információkkal szolgált Matthew Perry egykori személyi asszisztense, Kenneth Iwamasa is. Bevallotta, hogy a Jóbarátok sztárját a halálát megelőző hetekben számos alkalommal öntudatlanul találta állapotban találta. Ez azért különös, mert ő az egyik vádlott, aki bármikor beadhatta a színésznek a ketamint és be is adta. 

Iwamasa augusztus 7-én bűnösnek vallotta magát egyrendbeli, halált okozó ketamin terjesztésére irányuló összeesküvésben, és 15 év börtönbüntetésre számíthat, ha elítélik.  Kenneth „Kenny" Iwamasa a LinkedIn-profilján szerint több mint 25 évig dolgozott Perrynek. Életrajzában azt írta: „Jól érzem magam azokban a káoszos helyzetekben, amelyek rendet követelnek. Diszkrét vagyok, lojális és tiszteletben tartom a teljes titoktartást".

Kenneth „Kenny" Iwamasa elismerte, hogy orvosi képzés nélkül többször is ketamint szúrt be Perrynek, beleértve „több injekciót" a halála napján. Iwamasa elmondta, hogy 8:30 körül, majd 12:45 körül adott be injekciót adott a színésznek és hozzátette, mindössze 40 perccel később Perry állítólag megkérte őt, hogy készítse elő jakuzziját és a következőket mondta: "Lőjön be nekem egy nagyot". Aznap már az a harmadik adag volt. 

 

Ők a szóban forgó gyanúsítottak:

  • Jasveen Sangha - akit csak „Ketamin Királynő” néven emlegetnek - ismert díler, állítólag ő adta el Perrynek azt a ketaminadagot, amely megölte.
  • Salvador Plasencia, egy engedéllyel rendelkező orvos, akit azzal vádolnak, hogy körülbelül 20 fiola ketamint adott át Perrynek.
  • Mark Chavez, egy másik engedéllyel rendelkező orvos, aki segített a ketamin beszerzésében.
  • Erik Fleming, Perry összekötője és ismerőse, aki bűnösnek vallotta magát a ketamin terjesztésére irányuló összeesküvésben és egy másik, halált okozó esetben is.
  • Kenneth Iwamasa, Perry asszisztense, aki Sanghával és Chavezzel együtt dolgozott a ketamin beszerzésén, és aki annak ellenére beadta Perrynek a halálos adagot, hogy nem rendelkezett orvosi képesítéssel.

Kihasználták az addikcióval küzdő színészt

Időközben kiderült az is, hogy Perry már rég nem annyi ketamint használ, amennyit az orvosai felírtak neki, így más orvosokhoz fordult az egyre nagyobb és nagyobb adag beszerzéséért. Köztük volt a 42 éves Dr. Salvador Plasencia is, ő tanította meg Iwamasát a gyógyszer beadására is. Plascencia pedig állítólag összeesküdött az 54 éves Dr. Mark Chavezzel, hogy több ketamint juttasson el Perrynek, és minél több pénzt keressen rajta. "Matthew Perry visszaeséshez vezető útja gátlástalan orvosokkal kezdődött, akik visszaéltek a bizalmi pozíciójukkal, mert a pénzszerzés lehetőségét látták benne, és utcai dílerekkel végződött, akik jelöletlen fiolákban adtak el neki ketamint" - nyilatkozta Anne Milgram, a DEA (Kábítószer-ellenes Hivatal) ügyintézője.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.