Ezek voltak Matthew Perry utolsó szavai a végzetes adag ketamin beadása előtt

túladagolás utolsó szavak Matthew Perry ketamin
A Jóbarátok sztárja a halála napján háromszor kérte meg asszisztensét, hogy adjon be neki ketamint. Matthew Perry utolsó szavai - amelyek egy bírósági dokumentumból derültek ki - jól példázzák, mennyire rabja volt a szernek.

Az NBC News által csütörtökön megszerzett bírósági dokumentumok szerint Matthew Perry a halála előtt közvetlenül megkérte régi asszisztensét, Kenneth Iwamasát, hogy adjon be neki ketamint. Ezeket a szavakat használta: „Lőjön be nekem egy nagyot” - vagyis egy újabb adagot a disszociatív érzéstelenítőből. Aznap már az volt a harmadik. Nem sokkal később arccal lefelé, élettelenül találtak rá a jakuzzijában.

matthew perry
Matthew Perry a halála napján háromszor is adatott be magának ketamint
Forrás: Getty Images

Perry halálával összefüggésben letartóztatták az 59 éves Iwamasát, és négy másik személy ellen is vádat emeltek. A bírósági dokumentumok szerint az 54 évesen elhunyt Perry október 28-án reggel 8:30-kor kérte Iwamasát, hogy adja be neki az első adag ketamint. A második dózist körülbelül négy órával később kapta meg, miközben filmet nézett. Később újra megkérte az asszisztensét, hogy adja be a harmadik adagot, és készítse elő a jacuzziját. Miután engedelmeskedett főnökének, Iwamasa elhagyta Perry otthonát, hogy elintézzen valamit, ám visszatérve a színészt holtan találta.

Iwamasa vallomásában elmondta, hogy körülbelül egy hónapon keresztül adagolta a ketamint Perrynek. Az ügyészek szerint a 42 éves Dr. Salvador Plasencia tanította meg Iwamasát a gyógyszer beadására, miután 2023. szeptemberében kapcsolatba került Perryvel. Állítólag folyékony ketaminnal és cukorkákkal látta el a színészt. Bár Perryt rutinszerűen is kezelték a szerrel depressziója miatt (az utolsó hivatalosan engedélyezett adagot két héttel a halála előtt adták be neki), a színész arra utasította az asszisztensét, hogy továbbra is vásárolja a kábítószert Plasenciától, majd később egy Erik Fleming nevű férfitól. Továbbá Plascencia állítólag összeesküdött az 54 éves Dr. Mark Chavezzel, hogy több ketamint juttasson el Perrynek, és gyors pénzt keressen rajta.

Semmibe vették Matthew Perry életét

„Kíváncsi vagyok, mennyit fog fizetni ez az idióta” - írta állítólag egy üzenetben Chávez az orvosnak. Perryt alaposan megkopasztották, 55 ezer dollárt fizetett a duónak készpénzben a drogért a halálát megelőző hetekben.

Plasencia teljesen tisztában volt azzal, hogy Perrynek gondjai vannak, napokkal a halála előtt azt mesélte valakinek, hogy Perry „kezelhetetlenül függő”. Azt is látta, hogy október 12-én, amikor ketamint adott be a színésznek, a teste „lefagyott és a vérnyomása megugrott”. Tudatában volt annak is, hogy éppen akkor kapott egy adagot a hivatalos orvosától is.

Perry egész felnőtt életében kábítószerfüggő volt, és a ketaminról a 2022-ben megjelent memoárjában is írt. „K-t bevenni olyan, mintha egy óriási boldogsággal teli lapáttal fejbe vágnának. De a másnaposság durva volt, és felülmúlta a boldogságot.”

2022 novemberében egy podcastben azt mondta, azt szeretné, ha úgy emlékeznének rá a halála után, hogy jól élt, jól szeretett, és a legfőbb dolga az volt, hogy segítsen az embereken.
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.