Megszólalt a szakértő: szakíts a pároddal, ha ezt nem teszi meg 3 hónapon belül

randi, szerelem, szerelmespár, kapcsolat, boldog párkapcsolat
Shutterstock -
Maddox vallomás kapcsolat
A szakértő felfedi azt az egy dolgot, aminek három hónapon belül meg kell történnie egy kapcsolatban, különben nem fog működni.

Egyetlen mondat leleplezi, hogy van-e értelme folytatnod a párkapcsolatod, vagy talán érdemesebb lenne szakítani... A kapcsolat első néhány hónapja meglehetősen nehéz, és bizonyos jelek árulkodhatnak arról, hogy csak pazarlod az idődet az új pároddal vagy sem.

Szerelem
Ha három hónap alatt nem hangzik el, hogy "szeretlek", csak az idődet fecsérled
Forrás: Shutterstock

Bár azt könnyű meghatározni, miért is vonzódsz az új párodhoz, a piros zászlókat és a problémákat eleinte nehezebb lehet azonosítani. Tehát annak érdekében, hogy ne tölts el huzamosabb időt valakivel, akivel hosszú távon úgysincs jövőtök, érdemes figyelni bizonyos dolgokra.

Az egyik randevúzási szakértő szerint ezek közül az egyik dolog, amire figyelnie kell, elég nyilvánvalónak tűnik, de mégis kevesen gondolnak rá. Jack Maddox, egy ausztrál randevúzási szakértő szerint figyelni kell, mennyi ideig tart, míg a férfi azt mondja: „szeretlek”.

„Ha a partnered tizenkét hétig nem mondja ki egyértelműen, hogy »szeretlek«, akkor nem ő az ideális partnered, és te elvesztegetted az idődet" – magyarázta Maddox – „Tizenkét hét, nem 52, tizenkét hét, három hónap… ez minden.” Maddox megjegyzi, hogy ez a szó kulcsfontosságú egy kapcsolatban, és ezzel a legtöbb férfi és nő egyetért. Bár senki sem akarja túl korán kimondani, hogy „szeretlek”, ha túl sokáig tart, hogy kimondják, ez annak a jele lehet, hogy egy férfi tétovázik, nem akar befektetni egy hosszú távú kapcsolatba.

Ez az elmélet nem meglepő módon vegyes reakciókat váltott ki, és egyesek azt mondták, hogy három hónap túl korai lehet ahhoz, hogy azt mondják a partnernek, hogy „szeretlek”. Megint mások szerint a túl korán – akár egy hét alatt – elhangzott vallomás inkább riasztó és semmiképpen sem lehet komolyan venni.

Többen viszont egyetértettek Maddoxszal, hiszen három hónap alatt már ki kell, hogy alakuljon valamiféle kötődés és érzelem, és bizony ezeket azonosítani is lehet. Így ha valaki nem érzi, annak valóban fel kell tennie magának a kérdést: mi értelme benne maradni egy ilyen kapcsolatban?


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.