Az önerejéből lett milliárdos három megdöbbentő jóslata: úgy tűnik, mindegyik valóra válik

Exor NV Chief Executive Officer John Elkann Speaks At Italian Tech Week Forum
Bloomberg via Getty Images/Exor NV Chief Executive Officer John Elkann Speaks At Italian Tech Week Forum - Bloomberg
jóslat jövő milliárdos
Úgy tűnik, hogy az ír zseni, aki Kaliforniában él, képes belelátni a jövőbe. Az önerejéből lett milliárdos a világ működésére vonatkozó három lenyűgöző jóslata ugyanis valóra válik.

Patrick Collison, aki az Egyesült Államokban működő Stripe nevű multinacionális pénzügyi és szoftvercég vezérigazgatója, a világ technológiai fejlődését előre látva megdöbbentő pontossággal jósolta meg, hogyan fog alakulni a jövőnk. A 35 éves milliárdos egy kis ír faluban, Dromineerben született, de ma már a kaliforniai Dél-San Franciscóban és Dublinban székelő vállalat élén áll.

Patrick Collison, milliárdos
Három kulcsfontosságú jóslatot tett a technológiai fejlődésről a milliárdos
Forrás: Getty Images for WIRED

Három kulcsfontosságú jóslatot tett a technológiai fejlődésről a milliárdos

2022-ben három kulcsfontosságú jóslatot tett a technológiai fejlődésről, és úgy tűnik, mindhárom valóra válik. Az első jóslata szerint a mesterséges intelligencia (AI) birodalmakat fog irányítani. Második jóslata az volt, hogy a következő nagy alkalmazást valaki olyan fogja kifejleszteni, aki nem is tud kódolni. A harmadik jóslata pedig arról szólt, hogy az API-k (Application Programming Interface) megértése olyan fontos lesz, mint az olvasás és írás. A mesterséges intelligencia és a technológia fejlődése az utóbbi években robbanásszerűen növekedett, és Collison jóslataiban rejlő rejtett kapcsolat az API-kban található. 

De mi is az az API?

Az API egy programozási kód, amely lehetővé teszi az adatok átadását az egyik szoftvertermékről a másikra. Ez elsőre bonyolultnak tűnhet, de az API-k nélkülözhetetlenek a modern technológia és a különböző rendszerek közötti együttműködés szempontjából.

Collison jóslatai már elkezdtek valóra válni

Például a mesterséges intelligencia már naponta 250 milliárd dollár értékben kereskedik a JPMorgan tőzsdéin, emberi beavatkozás nélkül. Ez igazolja az első jóslatot, miszerint az AI hatalmas birodalmakat fog irányítani. A második jóslat, miszerint a következő nagy alkalmazást valaki olyan fogja kifejleszteni, aki nem tud kódolni, szintén beteljesedett. Baptiste Parravicini, az API Days vezérigazgatója szerint az úgynevezett "no-code" alkalmazások már évente 1 milliárd dolláros értéket érnek el. Végül, Collison harmadik jóslata szerint az API-k megértése olyan alapvető készség lesz, mint az olvasás és írás. Parravicini Twitteren azt írta, hogy "a technikai készségek az állások 90%-ában alapvető követelménynek számítanak".

Az „élő Nostradamus” figyelmeztet: újabb jóslatai váltak valóra

Athos Salomé brazil jövendőmondó három nap sötétséget jósolt 2024-re. Az élő Nostradamus néven ismert önjelölt médium azt állítja, hogy több jóslata is valóra válik a Microsoft káoszt okozó és a társadalmat leállásra késztető üzemzavarának fényében. Salomé szerint a böngészők sebezhetőségei bizonyítják a hackerek viselkedéséről szóló jóslatait. Saját állítása szerint biztos volt abban, hogy a hackerek a kriptopénz-tőzsdéket veszik célba, mivel a kriptopénz platformok fogékonyak a kibertámadásokra és befolyásolhatják a pénzügyi piacokat.


 


 


 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.