Szelektálás: 5 dolog, amit nyár végén ki kell dobnod

Forrás: Shutterstock -
lomtalanítás szelektálás ruhák
Ahogy lassan véget ér a nyár, sokan újra felfedezik otthonukat, és rájönnek, hogy az évszak során felhalmozódott dolgok egy része már nem szükséges. A szelektálás fontos, érdemes átnézni a lakást és kidobni néhány dolgot.

 A nyár végi nagytakarítás ideális lehetőség arra, hogy megszabaduljunk a felesleges holmiktól, és frissen, rendezett környezettel vágjunk neki az ősznek. Szelektálás, a legjobb módszer az őszi felkészüléshez.  De mit érdemes kidobni? Íme egy lista, hogy télen ne őrizgess értelmetlen holmikat.

szelektálás nyár végén
Szelektálás: nyár végén érdemes néhány dolgot kidobni.
Forrás: Shutterstock

Szelektálás: rend a lelke mindennek

Kerti és kültéri eszközök, dekorációk
Nyáron gyakran használjuk a kerti szerszámokat, napernyőket, műanyag székeket és más kültéri eszközöket. Azonban ha ezek közül valamelyik már elhasználódott, megrepedt, vagy egyszerűen nem működik megfelelően, itt az ideje megválni tőle. Jobb, ha most selejtezed ki őket, mint ha jövő tavasszal szembesülnél azzal, hogy újakat kell beszerezni.

Napvédő krémek és kozmetikumok
A napvédő krémek lejárati ideje véges, és ha a nyár folyamán nem használtad el őket, akkor valószínűleg a következő szezonra már nem lesznek hatékonyak. Ugyanez vonatkozik a nyári sminktermékekre is, mint például a fényvédőt tartalmazó alapozókra és testápolókra. Érdemes ezeket ellenőrizni, és kidobni a lejárt vagy már nem használt darabokat.

Ruhák és lábbelik
A nyári ruha- és cipőkollekció is megérdemel egy alapos átválogatást. Ha vannak olyan darabok, amelyeket egész nyáron nem vettél fel, vagy már elhasználódtak, itt az ideje elbúcsúzni tőlük. A szakadt, kifakult, vagy már nem megfelelő méretű ruhák, cipők csak a helyet foglalják a szekrényben.

Elhasznált strandkellékek
A strandszezon végeztével a törölközők, strandlabdák, matracok és egyéb nyári kiegészítők is megérdemelnek egy pillantást. Az elhasznált, lyukas vagy kifakult darabokat jobb kidobni, hogy a következő nyárra friss és használható kellékekkel indulhassunk.

Régi játékok
A gyerekek nyáron sokat játszanak a szabadban, és ilyenkor előkerülnek a régi, már nem használt játékok is. A nyár vége kiváló alkalom arra, hogy átnézzük ezeket, és ami már nem szolgálja a gyerekeket, azt adományozzuk el vagy selejtezzük ki. 

Tipp: egy kedvenc darabot válassz ki a játékok közül és tedd el. Szép emlék válik belőle. 

  • A nyár végi nagytakarítás nemcsak a rendrakásról szól, hanem arról is, hogy elengedjük a felesleges dolgokat, és helyet adjunk az újnak. Így frissen, tisztán és rendezett otthonban kezdhetjük meg az őszt. Ha jó hangulatot szeretnél teremteni az otthonodban, szerezz be néhány lámpást, vagy gyertyát. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.