Sürgősen lépnie kellene Taylor Swiftnek: így nyugtathatná meg rajongóit elmaradt koncertjei után

Taylor Swift
Getty Images - Kevin Mazur
terrorveszély kommunikáció Taylor Swift rajongók
Az énekesnő bécsi koncertjeit terrorveszély miatt lemondták, ami miatt nagyon csalódottak a rajongók még akkor is, ha tudják, mindenki biztonsága érdekében ezt kellett tennie a szervezőknek. Taylor Swift egyelőre nem szólalt meg, de egy szakértő elmondta, mit kellene tennie az énekesnőnek és csapatának.

Taylor Swift világkörüli turnéjának bécsi koncertjeit terrorfenyegetettség miatt nem tartották meg. Két embert letartóztattak, és az állítólagos terveket meghiúsították, ennek ellenére úgy döntöttek, az énekesnőnek le kell mondania a három fellépését az osztrák fővárosban. „A kormányhivatalok megerősítették, hogy terrortámadást terveznek az Ernst Happel Stadionban, nincs más választásunk, mint lemondani a három tervezett koncertet mindenki biztonsága érdekében" - írta a jegyértékesítési szolgáltató az Instagram-oldalán. Természetesen a jegyek árát visszatérítik a rajongóknak, ettől függetlenül végtelenül csalódottak. Taylor Swift pedig még nem szólalt meg azóta, hogy kiderült, nem fog fellépni Bécsben. Egy PR-specialista elmondta, mit kellene tennie az énekesnőnek, hogy megnyugtassa rajongóit. 

Taylor Swift
Taylor Swift így nyugtathatná meg a rajongóit
Forrás: Getty Images 

Így nyugtathatná meg a rajongóit Taylor Swift

„Ha most én lennék az ő publicistája, akkor egyszerre több dolgot tennék: olyan üzeneteket készítenék elő, amelyek hangsúlyozzák milyen valós és komoly veszélyt jelentett volna az, ha nem mondják le a koncertet, és 

minden érintett tudtára adnám, hogy ezeket az intézkedéseket azért hozták meg, mert feltétlenül szükségesek voltak a rajongók biztonsága érdekében, és hogy Taylor Swift mindennél fontosabbnak tartja a biztonságukat

 - mondta Jane Owen kommunikációs szakértő. Hozzátette, az empatikus üzeneteket, amelyek a jeggyel rendelkező rajongóknak szólnak, magának Taylor Swiftnek kellene megírnia. 

Szükséges lenne információt szolgáltatni arról, hogy tervezik-e egy másik időpontban megtartani az elmaradt fellépést, valamint Taylornak érdemes lenne arra ösztönöznie a rajongóit, hogy támogassák egymást ezzel fenntartva a közösség érzését.

„Azt is javasolnám, hogy Taylor Swift csapata állítson össze valamilyen virtuális anyagot azoknak a rajongóknak, akiknek jegyük volt ezekre a koncertekre, amellett, hogy visszatérítik az árukat" - folytatta Jane. „Sok rajongó, aki nem élhette át a koncert élményét, úgy fogalmazott, hogy a pénznél többet veszített, így talán lenne rá mód, hogy egy virtuális üzenettel vagy dallal valamennyire kárpótolják őket" - mondta a szakértő. Egyelőre azonban sem Taylor Swift, sem a csapata nem nyilatkozott sem a kialakult helyzetről, sem arról, mi lesz az elmaradt koncertekkel. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.