A valaha készült legjobb ufófelvételt hozták nyilvánosságra kutatók

ufó, ufo
Science Photo Library via AFP/VICTOR de SCHWANBERG/SCIENCE PHOTO LIBRARY - Science Photo Library via AFP
ufó-észlelés felvétel Costa Rica
A „minden idők legmeggyőzőbb ufófotójának” nevezett fényképet több mint 50 évvel azután tették közzé, hogy elkészült. Sergio Loaiza légifotós egy 100 kilós térképkészítő kamerával készítette a hátborzongató felvételt az ufóról, miközben az Costa Rica felett repült.

Egy több mint 50 évvel ezelőtt készült fotó egy hatalmas ufórejtélyt örökít meg: az azonosítatlan repülő objektum a Costa Rica-i tó felett lebegett, mielőtt egy szempillantás alatt eltűnt volna. Az ufóról felvételt készítő Sergio Loaiza légifotós eredeti feladata az volt a 100 kilós térképkészítő kamerával, hogy felmérje a az Arenal vulkán közelében lévő területet egy vízerőmű-projekt építése előtt. Ám a férfi valami furcsát vett észre.

ufo, ufó
Ufó, azaz azonosítatlan repülő objektum (illusztráció)
Forrás: AFP

Miközben a Cote-tó felett mintegy 10 000 láb magasságban repült, Loaiza több nagy felbontású fekete-fehér fotót készített a tóról és a környező esőerdőről, 20 másodperces időközönként. Az egyik képkockán egy fényes fémkorongot örökített meg, egy olyan tárgyat, amelyet a köznyelvben sokszor csak repülő csészealjként emlegetnek. Az objektum csak a 300. képkockán látható, majd utána azonnal eltűnni látszik. A jelenséget még rejtélyesebbé tette az a tény, hogy senki, még a pilóta sem látta a tárgyat a repülés során. 

Ufók márpedig léteznek

Az ufószkeptikusok alapos elemzése ellenére Loaiza képét soha nem sikerült teljesen megmagyarázni, ami számos elmélethez vezetett. Az egyik ilyen elmélet szerint a tó véletlen tükröződése volt, vagy akár egy fényes tárgy okozta a földön, de ezt nehéz bizonyítani. Oscar Sierra, egy Costa Ricában élő ufókutató azt mondta: „Ez az egyik legmeggyőzőbb tudományos megerősítése annak, hogy az ufók léteznek.”

Az UAP Media nevű csoport egy új, ultranagy felbontású képet szerzett az eredeti felvételről, hogy részletesebben értékelhessék a fényképet. Közleményük szerint Richard Haines és Jacques Vallee kutatókat, akik az eredeti fotót közzétették, Loaiza munkaadói — a Costa Rica-i Nemzeti Földtani Intézet vezetői — arra kérték, hogy ne beszéljenek a felvételről. Ezért a kép csak a New Yorker 2021. áprilisi, „Hogyan kezdte a Pentagon komolyan venni az ufókat” című cikkének köszönhetően került újra a nyilvánosság elé. Leslie Kean riporter volt az a személy, aki a fotót „a valaha készült legjobb UFO fotónak” nevezte, hozzátéve: „A legfontosabb, hogy ez egy kormányzati fotó volt”.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.