„Nem látszottak a radarunkon”— Ufócsoportot filmeztek le repülőgéppilóták

ufó-észlelés azonosítatlan légköri jelenség videó
Olyan manővereknek voltak tanúi egy Boeing 747-es pilótái, amelyekre ember alkotta gép szerintük nem képes. Az repülőgéppilóták azt mondják, több ufó táncolt az égen. A jelenséget le is videózták.

Ruud Van Pangemanan kapitány, aki vlogger is, egy Boeing 747-es géppel repült a szaúd-arábiai Dzsiddából a nigériai Abúdzsába augusztus 13-án hajnali 5 órakor, amikor a döbbenetes mutatvány keresztezte az ő és a pilótafülkében ülő kollégái látókörét. A rendkívül élénk, csillagszerű objektumot, ami alatt távolabb egy hirtelen megjelenő csík is látszott az égen úgy írta le, hogy „ufó táncolt az égen”.

UFO, illustration, ufó
Ufót láttak egy Boeing 747-es pilótái (Illusztráció)
Forrás: Science Photo Library via AFP/VICTOR de SCHWANBERG/SCIENCE PHOTO LIBRARY

A szabadon mozgó, azonosítatlan repülő tárgy gyors zuhanásba kezdett, majd nagyjából az eredeti magasságába tért vissza.

Az ufók mozgása kísértetiesen hasonlított az X-akták azonosítatlan repülő tárgyaihoz

„Az agresszívan, véletlenszerűen és irányváltoztatásra utaló jelek nélkül más irányokba is elszakadt ufók olyanok voltak, amilyet eddig csak az X-akták című sorozatban láttunk. Az előttünk lévő ufó fénye szabadon mozgott. Néha előre, néha hátra, néha balra, jobbra, vagy fordítva" — mesélte el a pilóta, amit munkatársaival tapasztaltak.

Az objektum fényes volt, időnként villódzott is, majd pillanatok alatt teljesen eltűnt. Egy Reddit-felhasználó újra feltöltötte a felvételt vizuális javításokkal, hogy az objektumot könnyebb legyen észrevenni.

A Van Pangemanan által készített felvételeken látható, hogy a legalább három fénylő pont — a pilóta szerint négy — a Phoenix Lightshoz hasonlóan igazodik, amely egy 1997-ben Arizonában, széles körben megfigyelt jelenség volt, amelyre máig nincs magyarázat. 

A pilóta a jelenségről azt mondta:

Azt hittük, hogy a fény egy repülőgép, de nem volt a radarunkon. Aztán arra gondoltunk, hogy talán egy csillag, de a csillagok gyorsan pislákolnak, és nem mozognak.

Van Pangemanan elvetette annak lehetőségét is, hogy egy műholdat láthattak, mivel szerinte lehetetlen, hogy egy műhold úgy mozogjon, mint a lefilmezett objektumok.

A hisztériát tovább fokozta, hogy a pilóta vlogján, a videó alatt többen is azt írták, hogy ők is látták a jelenséget.

„Brazil vagyok. Tegnap, 2024.08.10-én láttam egy pontosan ilyen objektumot! Lebegett, és az otthonom irányába jött" — írta egyikük.

„A feleségemmel a kertünkben ülünk itt az Egyesült Királyságban. Minden egyes éjszaka, ha tiszta az égboltunk, látjuk, hogy fények utaznak az égen, amelyek hirtelen fényesebbé válnak, pontosan úgy, ahogy ezen a videón látható" — tette hozzá egy másik felhasználó.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.