Csak egy jó válasz létezik erre a gyakori kérdésre az állásinterjún

Job Interview
Profimedia -
munkakeresés kérdések állásinterjú
Egy karrier-tanácsadó megosztotta, hogy szerinte mi a „csak egy jó válasz” egy gyakori kérdésre – és ez nem az, amire az emberek elsőre gondolnának. Az állásinterjúk sokak számára kihívást jelentenek, különösen a munkaerőpiac folyamatos változásai miatt.

A távmunka és a Zoom-interjúk elterjedése jelentősen átalakította a cégek toborzási folyamatait, sok esetben az alkalmazottak csak az első munkanapjukon vagy még később találkoznak a közvetlen felettesükkel. Annak ellenére, hogy ezek a változások sok újdonságot hoztak, a toborzási szakértők úgy vélik, megfejtették, hogyan lehet lenyűgözni a leendő munkaadókat az állásinterjún.

állásinterjú
Csak egy jó válasz létezik erre a gyakori kérdésre az állásinterjún
Forrás: Profimedia

Csak egy jó válasz létezik erre a gyakori kérdésre az állásinterjún

Anna Papalia karrier-tanácsadó a TikTokon osztotta meg tudását, ahol felfedte, hogy szerinte mi az „egy jó válasz” egy gyakori interjúkérdésre.

Sokan rosszul válaszolnak erre a kérdésre, mert a rossz dolgokra helyezik a hangsúlyt. Azt mondják el a cégnek, hogy mit tud értük tenni, de a legrosszabb válasz az, hogy 'a juttatások miatt akarok itt dolgozni'.

 

Anna a 1,1 milliós követőtáborának kifejtette:

Amikor egy interjún azt kérdezik, 'miért érdekel ez a pozíció?' vagy 'miért akarsz itt dolgozni?', csak egy jó válasz van erre a kérdésre: 'Meg tudom oldani a problémáikat.

Papalia hangsúlyozta, hogy egy pozíció betöltése a cég számára egy probléma, amit meg akar oldani, és ha a jelentkező magát megoldásként pozicionálja, jelentősen nő az esélye annak, hogy felveszik. Továbbá, ha azt kérdezik, 'miért szeretne itt dolgozni?' kerülni kell az olyan általános válaszokat, mint hogy „nagyszerű cégnek tűnik”, mert a munkaadók nem erre kíváncsiak.

További tanácsa: „Nem olyan embereket akarnak felvenni, akik csak azért akarnak ott dolgozni. Olyan embereket keresnek, akik számára ez egy nagyszerű kihívás lesz, ami előreviszi a karrierjüket, és megoldják a cég problémáit."

„Mondd el nekik, mit tudsz nyújtani a munkaköri leírás alapján, és hozz példákat a jelenlegi pozíciódból. Mondd el, hogy 'az én jelenlegi munkakörömben ezt és ezt tettem, és nagyon izgatott vagyok, hogy itt is hasonló kihívásokat vállalhatok'.”

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.