katasztrófahelyzet duna bécs árvíz
A több napja tartó esőzés miatt utcákat öntött el a víz vasárnap az osztrák fővárosban. Bécsben feszült a helyzet: le kellett zárni a nyugati és a déli autópályákat, és két metróvonalon egy időre le kellett állni a forgalomnak.

Árvíz Ausztriában — A víz szintje a Wien folyón a Kennedy-hídnál, Bécs nyugati részében egy nap alatt vasárnap reggelre 50 centiméterről 2,26 méterre emelkedett – közölte az osztrák katasztrófavédelmi szolgálat.  Osztrák lapok azt írják, a fővárosuk még nem láttot ilyen árvizet, a Kennedy-hídnál hangos zajjal tomboltak a hullámok és az örvények. A víz letört ágak és egész fatörzseket vitt magával hatalmas sebességgel. A megáradt folyó sétálóutcákat és kerékpárutakat öntött el, a parti éttermek teraszai pedig teljesen víz alá kerültek, csak néhány asztal és fotel lóg ki a hullámok közül, valamint egy-egy napernyő. A kerékpárosok és békésen sétálgató bécsiek helyét teljes szélességében elfoglalta a víz.

árvíz, Bécs
Árvíz Ausztriában: a Wien folyó tetőzik 2024. szeptember 15-én Bécsben. 
Forrás: AFP

Bécs három kerületében megszakadt az áramszolgáltatás, és részlegesen felfüggesztették két bécsi metróvonalon a közlekedést.

Bécsben a víz sétálóutcákat és kerékpárutakat öntött el, a folyóparti éttermek teraszai pedig víz alá kerültek. 
Forrás: AFP 

A főváros mellett, onnan északnyugatra fekvő Penzingben több helyütt kilépett medréből a Wien folyó, ami miatt több házból evakuálni kellett az ottlakókat. A part mentén utcákat és egy mélygarázst is elöntött a víz. 

Utcakép a Bécs melletti Penzingből
Utcakép a Bécs melletti Penzingből.
Forrás: AFP


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.