Károly király üzenete az árvíz sújtotta Európának: Óriási tisztelet az önkénteseknek

árvíz, Pozsony, 2024. szeptermber 16.
AFP -
árvíz üzenet Károly
A királyi család közösségi felületein keresztül üzent a brit uralkodó az árvíz sújtotta területeken élőknek. III. Károly király külön kiemelte azok bátorságát és elkötelezettségét, akik részt vesznek a védekezésben.

Úgy tűnik nem csak egész Európa figyeli lélegzetvisszafojtva az árvíz okozta pusztítást. A királyi család közösségi felületein osztotta meg III. Károly szívhez szóló közleményét, amelyben üzent azoknak, akik elveszítették otthonukat és vagyonukat a természeti katasztrófában, valamint elismerte azok munkáját, akik részt vesznek a védekezésben és a mentésben. 

III. Károly király üzent az árvíz károsultjainak
III. Károly király üzent az árvíz károsultjainak 
Forrás: Getty Images

Károly király: részvét az áldozatok felé, tisztelet az önkénteseknek

A közleményben III. Károly király utal európai kötődésére is, hiszen Erdélyben, Zalánpatakon vannak birtokai, ahová rendszeresen ellátogat. 

 

A feleségem és én mélyen megdöbbentünk és elszomorodtunk, amikor láttuk a közép-európai katasztrofális áradások okozta pusztítást és rombolást.

Az Egyesült Királyságban sok embernek van erős, tartós és személyes kötődése a régióhoz, és velük együtt feleségem és én a legmélyebb és legőszintébb részvétünket küldjük mindazoknak, akik tragikusan elvesztették szeretteiket, otthonukat és megélhetésüket.

Óriási tisztelettel adózunk a régióban működő mentőalakulatok bátorsága és elkötelezettsége előtt, akik fáradhatatlanul dolgoztak annak érdekében, hogy nagyon szükséges támogatást, segítséget és enyhülést nyújtsanak azoknak a megszámlálhatatlan embereknek, akiknek az életét és tulajdonát tönkretette ez a katasztrófa.

A megható üzenetet csak az Instagramon tízezrek lájkolták.  A kommentelők az árvíz sújtotta országok szinte mindegyikéből válaszoltak az üzenetre, megköszönték az uralkodó együtt érző szavait. 

Nagy Britanniában utoljára 2024 elején volt árvíz, akkor több, mint háromezer embernek kellett elhagynia az otthonát. Az árvizet a szokásosnál háromszor több csapadék okozta.  

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.