Rémálomszerű lakóház ez az emberi hangyaboly: 20 000 ember zsúfolódik össze a gigantikus tömbben - Videó

Emberi hangyaboly, Szentpétervár lakóház
Youtube -
épületkomplexum Szentpétervár lakóház
A világ legzsúfoltabb lakótömbjének tartják azt az orosz építményt, amely 3708 lakást rejt magában. A szentpétervári épületkomplexum lakóinak el sem kell hagyniuk az épületet, ugyanis minden megtalálható benne, amire a mindennapi életükhöz szükség lehet.

A világ legzsúfoltabb lakótömbje 20 000 embernek ad otthont. A szentpétervári épületkomplexum senkit sem hagy hidegen: van, aki számára ez a megtestesült rémálom, mások praktikusnak tartják. 

Szentpétervári épületkomplexum
A szentpétervári épületkomplexum utópisztikus hangulatot kelt
Forrás: Youtube

A szentpétervári épületkomplexum 2015-től lakható

Emberi hangyabolyként, a világ legzsúfoltabb lakótömbjeként emlegetik a szentpétervári épületkomplexumot, akik csak ránéznek. Az épület az oroszországi Szentpétervár közelében található, 3708 lakást tartalmaz 25 emeleten. A komplexum minden részében átlagosan négy-hat apartman található minden emeleten, melyeket négy lift szolgál ki.

Hasonlóan utópisztikus lakótömb, az úgynevezett Regent International épült meg Kínában, Hangzhou központi üzleti negyedében. A ház monumentális, most 20 ezren élnek benne, de akár 30 ezer embernek is képes lakhatást nyújtani, így jelenleg ez a a világ egyik legsűrűbben lakott területe. Az épületet Alicia Loo, a Singapore Sands Hotel nevű 7 csillagos szálloda vezető tervezője tervezte, és 2013-ban avatták fel, ám a média csak most kapta fel a monstrumot, amelyről itt írtunk bővebben

Álom vagy rémálom?

Nos, a klausztrofóbiások szerint biztosan az utóbbi, de az vitathatatlan, hogy vannak, akik hajlandóak voltak beköltözni, mások pedig kifejezetten szívesen élnek ott. A 2015-től lakható ház nagy előnyeként emlegetik, hogy szinte minden megtalálható benne. A parkolás ingyenes, az egységek közötti vastag falak jól szigetelnek és könnyű eljutni az épületből munkába is. A hátrányok között azt szokták felsorolni, hogy reggel és este hatalmas sorok kígyóznak a lifteknél vagy a közeli buszmegállókban. Egy lakó arról is beszélt, hogy abba bele se gondol, mekkora káosz lenne, ha a tűzjelző egyszer megszólalna, pláne, ha tűz ütne ki vagy meghibásodna a víz- vagy villanyvezeték. 

Üzletek és szalonok 

A lakótömb első emeletén számos üzlet működik, így a lakók mindenhez hozzáférhetnek, amire szükségük lehet anélkül, hogy el kellene hagyniuk azt. A komplexumban hét élelmiszerbolt, három szépségszalon, több kávézó, egy óvoda és egy posta található. Egy Reddit-felhasználó, aki nyolc éve él itt, például azt állítja, egyszer fél évig el sem hagyta az épületet és arról is beszélt, nagyon sok lakó szereti a ház adta kényelmet és vonzó az apartmanok ára is, amely 30 000 és 76 000 angol font között mozog, amellyel jóval alatta van a Szentpétervár központjában található ingatlanoknak. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.