Elbúcsúztak a bükkaranyosi Tóth Balázstól: „Nem érdemelte meg, hogy meghaljon"

halál bükkaranyos Tóth Balázs gyertyagyújtás
Családja az utolsó percig remélte, hogy élve találják meg a fiatalt, de sajnos nem így lett. Holtan találták meg a bükkaranyosi Tóth Balázst, akitől megható szavakkal búcsúzott rokona a gyertyagyújtáson.

Augusztus 20-án, a születésnapján veszett nyoma a bükkaranyosi Tóth Balázsnak. Egy családi veszekedés után indult el otthonról, és ugyan még visszatért átöltözni, utána már nyoma veszett. Egy közeli buszmegálló felé indult, ezt még rögzítette is egy kültéri kamera, ez volt az utolsó felvétel a tiniről. Családja az utolsó pillanatig remélte, hogy élve találják meg a fiút, de szeptember 13-án, pénteken a rendőrség tragikus hírrel szolgált: Bükkaranyos és Harsány között, egy TV-torony lábánál, egy bozótos részen munkások holttestre bukkantak. Az anya rendőrségi fotók alapján azonosította fiát. Bükkaranyoson gyertyagyújtással emlékeztek az elhunyt tinire, amelyen a család nem vett részt. Édesanyját, Szkárosi Krisztinát összetörte fia elvesztése, ezért csendben, családi körben emlékezett meg gyerekéről.  

Bükkaranyosi Tóth Balázs gyertyagyújtás
Gyertygyújtással emlékeznek a bükkaranyosi Tóth Balázsra
Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Megható szavakkal búcsúztak el a bükkaranyosi Tóth Balázstól

„Hatalmas fájdalom nekem. A fiam meghalt" - mondta az édesanya, Szkárosi Krisztina azután, hogy kiderült, holtan találták meg a fiát egy TV-torony lábánál. A nő hozzátette, eltűnésekor a gyereke több üveg alkoholt is magával vitt. „Felmászott a toronyba. Nem biztos, hogy öngyilkos lett, hanem megszédült és kiesett a toronyból. Balázs olyan volt, hogy nem ivott sokat. Ha itthon ivott két felest a barátaival, megártott neki" - mondta. A tinitől Bükaranyoson gyertyagyújtással vettek búcsút, a család azonban nem vett részt a megemlékezésen, ők zárt ajtók mögöt búcsúztak a fiatalon elhunyt fiútól. Tóth Balázs unokatestvére azonban ott volt, és megható szavakkal köszönt el rokonától.

„Köszönöm ezt az összefogást, Balázs nagyon fontos volt a számomra. Mint a legjobb unokatestvér, mint a legjobb barát, és hát nem érdemelte meg, hogy meghaljon. Mint ahogy senki se, és nagyon köszönöm, hogy ennyi ember eljött. Nyilván itt a legtöbb ember jobban ismerte Balázst mint én, de én a legjobban szerettem" - idézte az unokatestér szavait a Bors. A megemlékezésen 400-an vettek részt, a környező településekről is összegyűltek ott, ahol legutoljára látták a fiút élve, a buszmegállóban. Itt gyújtottak gyertyákat a 19 évesen elhunyt Tóth Balázs emlékére. 

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másvalakiért aggódsz, ezt az oldalt ajánljuk figyelmedbe.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.