Flörtölni akart a tűzoltókkal, ezért tüzet gyújtott: a nőt letartóztatták

Firefighters,Operate,At,A,Blaze,In,Varybobi,Area,,Near,Athens,
Shutterstock/Copyright (c) 2022 Alexandros Michailidis/Shutterstock. No use without permission. - Alexandros Michailidis
tűz lánglovagok tűzoltó egyenruha
Sok nőt vonz az egyenruha. Így lehetett ezzel az a 44 éves görög nő is, akit azért tartóztattak le, mert tüzet gyújtott, hogy közelebb kerülhessen a lánglovagokhoz. Tűzoltók helyett három és fél év felfüggesztett börtönbüntetés lett a jutalma.

Mélyen gyökerezik a vonzalom, amelyet olyan sok nő érez, ha egyenruhás férfit lát. Szakértők szerint az egyenruhás férfiak által sugárzott magabiztosság és a veszélyesség aurája vonzza az ellenkező nemet. Azt a görög nőt is elvakíthatták az érzelmek, aki két hónapot ül majd börtönben azért, mert a tűzoltók iránti vágyának nem tudott ellenállni, így tüzet gyújtott abban a reményben, hogy közelebb kerülhet hozzájuk. A 44 éves peloponnészoszi asszony viszonylag szerencsésnek mondhatja magát, mert végül a büntetését a bíróság három év próbaidőre felfüggesztette, így csupán két hónapot kell ülnie.

görög tűzoltó
A görög nő szerette a tűzoltókat nézegetni, ezért tüzet gyújtott
Forrás: Shutterstock

A „tüzes” görög nőt azután tartóztatták le Tripoliban, hogy két tüzet is gyújtott egy mezőgazdasági területen azzal az indokkal, hogy szereti nézni a lánglovagokat, akikkel tűzoltás közben flörtölni próbált. Tűzoltót nem kapott a hölgy, de a börtönbüntetés mellett egy 1000 eurós pénzbírságot igen. 

Nem csak nők dolgoztatják feleslegesen a tűzoltókat Görögországban

Hogy azt a szintén szándékos gyújtogatásért letartóztatott férfit mi vitte rá, hogy a hatalmas erdőtüzek idején mezőgazdasági területeken rakjon tüzet, nem tudni, de az biztos, hogy a görög hatóságok nem bántak kesztyűs kézzel azzal az 51 éves férfival sem, aki a macedóniai Doxato településen három alkalommal is mezőgazdasági területen gyújtott tüzet. A férfit 15 hónap börtönbüntetésre ítélték, ebből három hónapot fog leülni, de mellé egy 1400 eurós pénzbüntetést is kapott.

Az említett tüzek kisebb területeket égettek le, és a tűzoltónak még azelőtt sikerült megfékezniük, hogy veszélyesebbé válhattak volna. Görögországban a közelmúltban Attika régióban nagy kiterjedésű tüzek pusztítottak, százezer hektárnyi erdő és mezőgazdasági terület égett hamuvá, miközben lakóházak és vállalkozások százai semmisültek meg teljesen vagy rongálódtak meg részben.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.