Közel három évtized alatt sosem mosta ki az ágyneműjét: a nőt és a kastélyát megeszi a kosz

észak-walesi kastély, 17. század
tisztálkodás Cornelia Bayley higiénia ágynemű
A higiéniai szakemberek hiába intenek óvva a túl sok mocsoktól, nem mindenki veszi olyan komolyan a takarítást és a tisztálkodást. Az a nő sem, aki közel három évtizede vett egy kastélyt, de az évek alatt csak két-háromszor takarított, ágyneműt és matracot pedig sosem mosott vagy cserélt.

Szakértők szerint hetente, legfeljebb kéthetente érdemes kimosni az ágyneműket, és hetente egyszer kitisztítani a matracot ahhoz, hogy elkerüljük a bőrsejtek, az izzadtság és más szennyeződések felhalmozódását. Egy az észak-walesi Flintshire-ben élő nő azonban fittyet hány a szakemberekre. Egy tévéműsorban azzal borzasztotta el a tévénézőket, hogy bevallotta, hogy még soha nem mosta ki az ágyneműjét.

koszos nő, cornelia, wales, kastély, ágynemű, takarítás hiánya
Cornelia Bayley sem az ágynemű mosásában, sema takarítás, de még a fürdésben, tisztálkodásban sem jeleskedik
Forrás:  YouTube 

Cornelia Bayley, aki 2013-ban szerepelt a Megszállott takarítók című műsorban egy 17. századi kastélyban él az észak-walesi Flintshire-ben. Az 1610-ben épült, 10 hálószobás jakobinus stílusú kastélyt 1985-ben vásárolta meg 70 000 fontért. Londonból költözött oda, és a történelmi otthon megőrzésének szentelte magát, miután megromlott a kapcsolata azzal a férfival, akit „élete szerelmeként” emlegetett. Költözése idején több tízezer fontot költött az ingatlan állagmegóvására, de a pénze elfogyott, és kénytelen volt kis nyugdíjából élni, amelyet azzal egészített ki, hogy paranormális esteket tartott az otthonában.

Cornelia azért nem mos ágyneműt és nem takarít, mert szerint 200 éve sem tették az emberek

Amióta a nő a kastélyban lakik, a hely egyre koszosabbá vált, köszönhetően annak, hogy a közel három évtized alatt, amióta ott él, csak egyszer-kétszer takarított. 

„Kétszáz évvel ezelőtt 20-30 ember vigyázott volna a házra, most már csak én és a macska vagyunk” — magyarázta bizonyítványát Cornelia, aki azt is elismerte, hogy két-három éve nem fürdött, mivel a kazán elromlott, és nem engedhette meg magának a meleg vizet, de ezt is megmagyarázta: „A 18. században az emberek nem fürödtek állandóan, úgyhogy valójában én csak egy másik korban élek”.

Az igazi borzalom azonban, ami a tisztaságot vagy annak hiányát illeti, a hálószobában volt tapasztalható. A hálószobát vizsgálgatva a műsor takarítópárosának egyik tagja, Hayley megkérdezte a nőt, mikor mosta ki utoljára az ágyneműt, mire Cornelia azt válaszolta, hogy soha. A kérdésre, ki tisztítja a matracokat és mikor voltak utoljára kitakarítva, illetve a műsor másik házigazdája, Dan megkérdezte, mikori a matrac, a nő így felelt: 

„Lehet akár 100 éves is, vagy valami ilyesmi. Tudod, így éltek az emberek évekkel ezelőtt, és én még mindig így élek”.

A vágya, hogy úgy éljen, ahogy az emberek 100 évvel ezelőtt éltek, túlmutatott a matracon, ami Hayley és Dann számára kemény diónak bizonyult. Cornelia ugyanis azt is elmondta, hogy a ház tisztításához csak vizet és szivacsot használhatnak a takarítók, modern tisztítószereket nem.

Amikor Hayley figyelmeztette, hogy a víz nem öli meg a baktériumokat, Cornelia így válaszolt: „A baktériumok itt élhetnek, engem ez nem érdekel”.

Az epizódra reflektáló 2020-as YouTube-videóban Hayley elismerte, hogy ez a korlátozás aggasztotta őt. 

„Olyan dolgok jártak a fejemben, hogy hogyan fogom kitakarítani ezeket a vécéket? Mivel fogom megtisztítani a mosogató lefolyóit, és mit fogok a lefolyóba tenni, meg ilyenek” — mondta a takarítási szakember, aki társával a tisztítási munkálatokat végül vízzel és egy kis mosogatószerrel végezte el. Bár Cornelia viszonylag elégedettnek tűnt a takarítási munkával, bevallotta, hogy nem áll szándékában használni az immár makulátlanul tiszta fürdőt.

A nő azóta is a kastélyban él, amely jelenleg szerkezeti felújítás alatt áll. Erről az Instagramon láthattok fotókat.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.