Ma hoznak ítéletet a Madeleine McCann-ügy gyanúsítottjának ügyeiben: a vád többszörös nemi erőszak

Madeleine McCann
Getty Images -
Madeleine McCann bizonyíték ítélet Christian Brueckner
Várhatóan ma születik ítélet Christian Brueckner többszörös nemi erőszakkal kapcsolatos perében. A döntés valószínűleg döntő fontosságú lesz a Madeleine McCann-ügy szempontjából.

A 47 éves Christian Brueckner ellen Németországban folyik eljárás. A Madeleine McCann-ügy gyanúsítottját azzal vádolják, hogy Algarve-ban nőket erőszakolt meg és gyerekeknek mutogatta a nemi szervét. A vádaknak semmi köze a Madeleine-ügyhöz, amelyhez a német pedofil tagadja, hogy bármi köze lenne hozzá.

Christian Brüeckner, a Madeleine McCann-ügy gyanúsítottja
Christian Brüeckner azt mondta egy bárban, hogy Madeleine McCann nem sikoltott
Forrás:  AFP

Az ügyészek a múlt héten azt kérték, hogy Bruecknert 15 év börtönbüntetésre ítéljék a Portugáliában elkövetett állítólagos bűncselekmények miatt. Ute Engemann bírónő azonban júliusban úgy döntött, hogy az ellene szóló bizonyítékok „elégtelenek”, ami határozottan arra utal, hogy a férfit fel fogják menteni.

Brueckner egy bárban állítólag azt mondta, Madeleine McCann nem sikított

A Brueckner elleni eljárás Helge Busching bizonyítékaira támaszkodott, aki azt állítja, hogy látott videókat Bruecknerről, amint két nőt megerőszakol. Busching a rendőrségnek azt mondta, a német pedofilnak Madeleine eltűnésében is szerepe van, azt állította, hogy Brueckner azt mondta neki, hogy „nem sikoltott”, amikor egy spanyol bárban megbeszélték a hírhedt esetet. Busching és Brueckner a 2000-es évek közepén barátok voltak Praia da Luzban.

A németet gyanúsítják a hároméves Madeleine 2007 májusában Praia da Luzban történt elrablásával és megölésével. Jelenleg hétéves börtönbüntetését tölti egy amerikai nyugdíjas megerőszakolásáért a portugál üdülőhelyen. Ha Bruecknert tisztázzák, jövőre szabadulhat, ami rémálomszerű forgatókönyv lenne a Madeleine McCann ügyében nyomozók számára.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.