Ne vásárolj, fogadj örökbe! – A menhelyen élő állatok is megérdemelnek egy második esélyt

PR cikk örökbefogadás állatmenhely
Négylábú barátaink az utóbbi években egyre inkább a legszorosabb baráti kötelékké, a család részévé váltak, szeretjük, imádjuk őket, jó velük lenni. Sajnos azonban a menhelyen élő kutyák nem kapják meg azt a szeretetet és törődést, amit érdemelnének. A Pedigree ebben segíti a menhelyi állatokat, legutóbb épp a Rex Kutyaotthonon keresztül, akikkel már évek óta működnek együtt, de nemcsak nekik nyújtanak támogatást, több menhellyel is kapcsolatban állnak.

A menhelyen élő állatok száma globális problémává nőtte ki magát napjainkban. Az örökbefogadás nem csak a kutyának ad második esélyt, de neked is lehetőséget biztosít arra, hogy egy különleges kapcsolatra és egy jó barátra tegyél szert. A magyarországi menhelyeken rengeteg szeretetre vágyó állat vár arra, hogy egy gondoskodó, szerető család része legyen.

A menhelyen élő állatok is szeretnek
A menhelyen élő állatok is megérdemlik a szeretet

A menhelyen élő állatok napról napra egy kenelben töltik el a mindennapjaikat

A Marsnál úgy gondoljuk, hogy a kiskedvencek valóban jobb hellyé teszik a világot. Ez adta az inspirációt egyik legnagyobb célkitűzésünkhöz: hogy egy jobb világot teremtsünk a számukra. Ezen elhivatottságunkból fakadóan elkötelezettek vagyunk az állatmenhelyek segítése, az örökbefogadás és a felelős állattartás népszerűsítése mellett. A menhelyeknek főként állateledel adományokkal, illetve önkéntes munka útján nyújtunk segítséget – emelte ki Georgina Bennett, a Mars Magyarország állateledel üzletágának ügyvezető igazgatója.

Jelenleg közel 5 millió kiskedvenc él, de több tízezer árva háziállat nélkülözi az otthon kényelmét és nyugalmát. A Mars, amely olyan népszerű állateledel-márkákat forgalmaz, mint a Pedigree és a Whiskas, hosszú évek óta hívja fel a figyelmet az otthontalan, kóbor háziállatok ügyére, kiemelt figyelmet fordítva az állatmenhelyek támogatására és az örökbefogadás ösztönzésére. 

  • Az egyik legnagyobb probléma a menhelyeken a zsúfoltság

Miközben manapság a legtöbb ember tenyésztőktől vásárol háziállatot, addig az örökbefogadások száma évről-évre csak csökken. Az állatmenhelyek szerepe jelentősen bővült az elmúlt években. Ma már azon felül, hogy menedéket nyújtanak az állatok számára, mondhatjuk, hogy komplex szolgáltatási központokká váltak, amelyek az állatvédelmen túl fontos szerepet töltenek be a társadalom oktatásában és a felelős állattartás népszerűsítésében is. Mivel szeretnénk egy jobb világot teremteni a kisállatok számára, kiemelten fontosnak tartjuk, hogy anyagi és önkéntes munka útján egyaránt támogassuk a működésüket, értékes munkájukat – hívja fel a figyelmet Georgina Bennett, a Mars Magyarország állateledel üzletágának ügyvezető igazgatója.

Az anyagi hozzájáruláson kívül a MARS önkéntes napot is szervez
  • Támogassuk az árva kisállatokat adományokkal

A vállalat a Rex Állatotthonnal régóta szorosan együttműködik és rendszeresen támogatja törekvéseiket, hogy minél több kisállatnak tudjanak otthont találni. Idén eddig több mint 111 ezer adag állateledellel, valamint 3 millió forint adománnyal járultak hozzá a munkájukhoz. A szervezetek fáradhatatlanul dolgoznak azért, hogy segítsenek az állatokon, ám évente több tízezer házikedvenc  kerül utcára. Mivel minden támogatásra szükségük van, munkájukat te is segítheted, támogathatod adományokkal vagy önkéntes munkával.

Nem számít milyen rossz napod volt, ha van valaki, aki otthon vár rád.

  • Az önkénteskedés többről szól, mint az állatok ellátása

Az anyagi hozzájáruláson kívül a cég önkéntes munkával is támogatja az örökbefogadásra váró négylábúakat. A Mars Önkéntes Program keretében Munkatársaink évente akár 16 órát szentelhetnek fizetett munkaidejükből egy számukra fontos ügynek, amely lehet saját vagy központi kezdeményezés. Örömmel tölt el bennünket, hogy az Állatok Világnapja alkalmából szervezett programunkon 30 Munkatársunk országszerte 4 állatmenhelynél segédkezett a különféle munkálatokban, illetve részt vehettek az ott élő állatok gondozásában is. A program évek óta nagy népszerűségnek örvend, a visszajelzések alapján munkatársaink különösen elkötelezettek abban, hogy ily módon támogassák az otthontalan kisállatokat. Erre pedig rendkívül büszkék vagyunk, hiszen csak együtt tudjuk jobbá tenni a holnapunkat – tette hozzá Georgina Bennett.

Az otthontalan kisállatok ügyének egyik legnagyobb támogatója a MARS Magyarország

Örömünkre szolgál, hogy idén az állatok világnapja alkalmából több, mint 172 ezer adag állateledellel segítettük a hazai menhelyeket.

  • Minden kisállatnak jár egy meleg otthon, ahol nemcsak boldogok lehetnek, hanem biztonságban is érezhetik magukat…

A Pedigree® márkánk kommunikációjának központjában az a hitvallásunk áll, hogy minden kutya megérdemel egy szerető otthont és ezáltal folyamatosan ösztönzünk mindenkit, hogy elsősorban menhelyről válasszon magának kisállatot, ha teheti. Célunk, hogy 2030-ra világszerte minden kutya megtalálja a szerető otthonát. Az örökbefogadással egyszerre több életet is megváltoztathatunk, mert ennek révén csökkenhet a menhelyek terheltsége, lehetővé téve még több állat befogadását. A menhelyről származó állatok átestek az alapvető egészségügyi vizsgálatokon és oltásokon, ráadásul a szakértő gondozók segíthetnek kiválasztani az életvitelünkhöz, személyiségünkhöz leginkább illő kedvencet.

Mi is hozzájárulhatunk ehhez a nagyszerű kezdeményezéshez

A vásárlók szeptember 9. és november 3. között találkozhatnak a kiskereskedelmi üzletekben a MARS Állatok Világnapjára tervezett kampányával. Bárki hozzá tud járulni a menhelyeknek kiosztott adományokhoz azáltal, ha megvásárol egy tetszőleges MARS terméket Whiskas®, Pedigree ®, Sheba®, Dreamies®, Perfect Fit®, Frolic® vagy Cesar® márkáinkból.

Pénzadománnyal és önkéntesekkel is segíti a menhelyeket a vállalat.
  • Minden apró cselekedet számít

Önkéntes munkával, adományozással és a változás mellett való kiállással bárki hozzájárulhat az otthontalan háziállatok jólétéhez, és segíthet csökkenteni a rászoruló állatok számát. Minden apró cselekedet számít, és jelentős előrelépést hozhat azok életébe, akik igazán megérdemlik.
„Az állatmenhelyeken végzett önkéntes munka nemcsak jelentős segítséget nyújt a menhelyeknek, hanem örömet is szerez számunkra. Kiváltság, hogy kollégáimmal együtt hozzájárulhatok az állatok jobb életéhez az évek óta szervezett vállalati önkéntes napokon, legyen szó kutyasétáltatásról vagy a menhelyek fejlesztéséről. Munkánk eredményét és az állatok boldogságát látni, felbecsülhetetlen jutalom. Az önkéntesség nemcsak a segítségnyújtásban fontos, hanem a csapatszellem és az együttműködés erősítésében is.” - emelte ki Tóth Réka, a Mars Central Europe Portfolio & Activation Managere, és az önkéntes program főszervezője.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.