Milton hurrikán: 10.000 embernek menedéket nyújtó stadion tetejét tépte le a vihar - VIDEÓ

vihar milton hurrikán Tampa Bay hurrikán stadion
A Tampa Bayben található Tropicana Field stadion súlyos szerkezeti károkat szenvedett. A Milton hurrikán letépte az épület tetejét, ami 10.000 embernek adott menedéket.

A hurrikán szerdán, október 9-én érte el Floridát, de szerencsére az emberek még azelőtt el tudták hagyni otthonaikat, hogy a vihar lecsapott volna. A Milton hurrikánt ötös erősségűre becsülték, de szerencsére hármas kategóriájúra szelídült, mire elérte a partot, ennek ellenére óriási pusztítást végzett.

milton hurrikán
A Milton hurrikán felkorbácsolta a tengert
Forrás: AFP 

A Milton hurrikán megrongálta a Tampa Bay Rays stadionját

A Milton hurrikán súlyosan megrongálta a Tropicana Field stadiont, a Tampa Bay Rays baseballcsapat otthonát: a kupolás tető egy része leszakadt az erős szél miatt. A hírek szerint a stadionban 10.000 floridai lakos keresett menedéket a vihar elől. A stadiont úgy építették, hogy ellenálljon a hurrikán erejű szélnek szélnek, de Milton a vártánál erősebb légmozgást hozott. Az épület fémváza sértetlen maradt. A stadionban tartózkodó emberek biztonságban vannak, a tűzoltóság kapcsolatba lépett velük.

A Milton hurrikán által megrongált stadionról készült videók bejárták az internetet.

„A kilátás az ablakunkból, ahogy átvészeljük a vihart” - írta a Twitteren egy személy, aki megosztotta a felvételeket. „A Tropicana Field tetejét a Milton szélvihara lerombolta. Imádkozunk Tampa Bayért és minden érintett területért.”


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.