személyiségzavar érzelem pszichopata
Egy TikToker árulta el, hogy melyek azok az érzelmek, amiket egyáltalán nem tud átélni. A lány, aki azt vallja, hogy diagnosztizált pszichopata, egyes érzéseket meg sem ért.

A Vic Path néven a TikTok-ra regisztrált felhasználó azt állítja magáról, hogy diagnosztizált pszichopata. A lány igyekszik megosztani a felhasználókkal, hogy milyen az élete ezzel a személyiségzavarral, ezért árulta el a követőknek azt is, hogy melyek azok az érzelmek, amiket képtelen átélni.

pszichopata
Egy pszichopata elárulta, mely érzelmekre képtelen
Forrás: Shutterstock

Pszichopata árulta el: ezeket az érzelmeket képtelen érezni

Vic Path - aki azt állítja magáról, hogy pszichopata - elárulta, sok érzelmet át tud élni, habár csak „tompítottan". Vannak azonban olyanok, amiket képtelen átélni vagy egyáltalán megérteni. „Néhány érzelem, amit egyáltalán nem érzek, az az empátia, a szerelem, a megbánás és a szorongás."

Ezután elmondta követőinek, hogy „teljesen félreérti, mi az empátia", mivel sosem tapasztalta meg. A TikToker hozzátette, hogy nem érez szeretetet senki iránt, „sem a barátaim, sem a családom, sem a pasijaim iránt", és azt mondta, hogy „a szeretet fogalma annyira idegen tőlem", hogy egyáltalán nem érti. Véleménye szerint a megbánás az az érzelem, amiről van elképzelése, mivel érti, mire gondol valaki, amikor megbánásról beszél, de „én egyszerűen nem érzem". A szorongásról is hasonlóan vélekedik, úgy gondolja, hogy megérti a fogalmát, de nem lehet egészen biztos abban, hogy helyes az elképzelése, mivel sosem tapasztalta.

Videója sok kérdést vetett fel az emberekben, például azt, miért keres párkapcsolatot, ha nem tud szerelmes lenni. „A kapcsolatok úgy kezdődnek, hogy két ember élvezi egymás társaságát, aztán ez szerelemmé fejlődik" - kezdte, majd elmondta, hogy csak az utolsó lépés, vagyis a szerelem kerül ki az „egyenletből", de a kapcsolatai ezen kívül ugyanúgy működnek, mint bárki másé. 

@victhepath Replying to @🙅‍♂️ there’s so much misinformation out there about how psychopaths experience emotions so here’s my testimony on it #aspd #psychopath ♬ original sound - Vic Path

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.