Eladósorba került Viktória királynő nyaralója - Fotókon a Toszkánában található festői palota

Viktória királynő a firenzei Villa Palmieri-ben
Leemage via AFP/©Bianchetti - Leemage via AFP
eladó nyaraló Toszkána Viktória királynő
A villa a festői firenzei dombokon található, és egy lenyűgöző, 22 hektáros kert veszi körül. Viktória királynő, aki 1901-ben hunyt el, többször is megszállt a Villa Palmieriben, amely jelenleg új tulajdonosát keresi.

A csodás birtok úszómedencével és teniszpályával rendelkezik, emellett 23 hálószoba és 19 fürdőszoba található az épületben. A MailOnline által közzétett fotókon a villa inkább egy palotának tűnik, elegáns fehér külsővel és buja fákkal, amelyek biztosítják a privát szférát. Viktória királynő 1888-ban egy hónapot töltött az olasz villában, majd 1893-ban és 1894-ben is visszatért. Az épület a 14. századból származik, és eredetileg a Fini család tulajdona volt.

Viktória királynő, Albert herceg
Viktória királynő és férje, Albert herceg
Forrás: Victoria And Albert

Eladósorba került Viktória királynő toszkán nyaralója

A brit uralkodó az akkori tulajdonos, Crawford gróf meghívására tartózkodott itt. Információk szerint Viktória királynő saját ízléséhez igazította a történelmi otthont, hozzáadott egy íróasztalt, és fürdőt is beépíttetett, mielőtt megérkezett volna. A New York Times szerint a királynő férje, Albert herceg portréit is kitetette a falakra. A hírek szerint Viktória királynő megszerette az olasz villát, mivel emlékeztette őt kedvenc otthonára, az Osborne House-ra. Ez az épület, amelyet Albert herceggel közösen birtokoltak, a mai napig látogatható a Wight-szigeten. Albert herceg az olasz reneszánsz paloták stílusában tervezte az épületet, miután a helyén álló kisebb házat lebontották. Az Osborne House Viktória királynő számára különösen kedves volt, hiszen itt hunyt el 1901-ben, 81 éves korában.

A festői toszkán birtok 50 millió euróért, több mint 19 milliárd forintért keresi új tulajdonosát.

Európa nagyanyja

Viktória királynő nem volt sem szép, sem túl királynői megjelenésű. Ami a magasságát illeti, 150 centire nőtt, és mivel uralkodása alatt 10 gyereket szült, a testalkata sem előnyére változott a trónon töltött 63 év alatt. Annak ellenére, hogy közel egy tucat gyermeknek adott életet, a királynő nem szeretett várandós lenni, sőt, egyenes utált, a szoptatást gusztustalannak, az újszülötteket pedig kifejezetten csúnyának tartotta. Gyermekei, akiket a terhességhez való hozzáállása ellenére szeretett, Európa több uralkodóházában — német, orosz, görög, spanyol, svéd, norvég, belga és román — jelen voltak, ezért időskorában Viktória királynőt Európa nagyanyjaként emlegették.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.