Időszakos böjt, káposztalé diéta – Ha meguntad az eredménytelen fogyókúrákat, mutatjuk, hogy mit próbálj!
Mióta világ a világ, mi nők szeretnénk, ha kifogástalan lenne az alakunk, de a rengeteg diéta között nehezebb kiigazodni, mint valaha. Most mutatunk egyet, ami garantáltan hatásos lesz.
Felfedjük az északi nők szépségének titkát: a kulcs az északi diéta!
Most megmutatjuk, hogyan csináld!
Rengeteget hallottunk már a mediterrán diétáról, amely a sztárok egyik legnépszerűbb módszere. Ez nem véletlen, hiszen a friss alapanyagok, a sok zöldség és gyümölcs miatt valóban egészséges. Az északi diéta titka is hasonló dolgokban rejlik. Ugyanis a dánok, norvégok, svédek, finnek is szívesen használnak szezonális alapanyagokat, különösen olyanokat, amelyek az adott országra jellemzők. Lehetőleg minél több omega-zsírsavat, antioxidánst, friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, kerülik a feldolgozott élelmiszereket, a káros zsírokat, a vörös húsokat. Vagyis ez a módszer nem csak abban segíthet, hogy megszabaduljunk néhány kilótól: akkor is érdemes követni a tanácsokat, ha átállnánk egy kiegyensúlyozottabb étrendre.
7 fő szabály:
1. szabály: Az ételeknél a teljes kiőrlésű gabonákon és a szezonális termékeken legyen a hangsúly.
2. szabály: Együnk gyakran keveset, kerüljük a cukrot, a sót és a feldolgozott élelmiszereket.
3. szabály: Naponta legalább hatszor együnk gyümölcsöt vagy zöldséget valamilyen formában (nyersen, köretként, nasiként).
4. szabály: Hetente kétszer együnk csak zöldségekből álló fogásokat és halat. Próbáljuk mérsékelni a hús és a tejtermékek fogyasztását.
5. szabály: Ne számolgassuk a kalóriákat! Ha úgyis egészséges ételeket főzünk a diéta alatt, akkor nincs rá szükség.
6. szabály: Használjunk minél kevesebb zsiradékot a főzés során. Ezt úgy oldhatjuk meg, hogy egy kevés ecetet adunk az ételekhez, esetleg mézzel vagy melasszal helyettesítjük.
7. szabály: Só és bors helyett használjunk inkább friss zöldfűszereket az ízesítéshez. De ízfokozónak használhatjuk az ecetes uborkát, a céklát, a rebarbarát és a paradicsomot is.
Jellemző fogások:
Gyümölcsök
Halfélék
Diófélék
Zöldségek
Hüvelyesek
Vadhús
Zab
Mintamenü
Reggeli: 1 csésze zabkása sovány tejjel és egy marék áfonyával
Nasi: 1 adag friss gyümölcs
Ebéd: 1 kis adag húsleves, 1 szelet rozskenyér light krémsajttal, 1 vékony szelet lazac pisztránggal és zöldségekkel
Nasi: 1 pohár natúr joghurt bogyós gyümölcsökkel
Vacsora: Tepsiben sült csirkecomb répával és céklával
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.