Ezért ne viselj fekete zoknit a repülőn - figyelmeztet a légiutas-kísérő

The,Calming,Scene,Of,Empty,Blue,Airplane,Seats,Beside,A
Shutterstock - Wasana Kunpol
repülés fekete zokni légiutas-kísérő
Utazás előtt sokan tanácstalanok, hogy mit viseljenek a repülőn, hogy a lehető legkényelmesebben teljen a levegőben töltött idő. Egy ruhadarabot mindenképpen érdemes otthon hagyni - állítja Kris Major, aki 25 éve dolgozik légiutas-kísérőként.

Miközben a nyaralásra a legextravagánsabb, legszexibb ruháinkat pakoljuk a bőröndbe, a repülőúton több okból is érdemes kényelmes ruházatot viselni. A biztonsági ellenőrzés és a folyamatos ülés miatt érdemes olyan ruházatot választani a repülőútra, ami praktikus, könnyen le- felvehető, nem szorít, nem nyom sehol. Illetve érdemes a légiutas-kísérő tanácsát is megfogadni, aki szerint fekete zoknit semmiképpen se viseljünk a repülőgépen.

fekete zokni
Fekete zoknit soha ne viselj a repülőn - figyelmeztet a légiutas-kísérő
Forrás: Shutterstock

Tiltólistás a fekete zokni a repülőn

Kris Major, aki 25 éve dolgozik légiutas-kísérőként azt tanácsolja az utasoknak, hogy kerüljék a fekete zokni viselését a repülőkön, mindezt biztonsági okokból javasolja. 

Az éjszakai repülőjáratokon különösen, ha kitolod a lábad az ülés alól és fekete zoknit viselsz, nehezen észrevehető számunkra, aminek következtében akár el is eshetünk, csúszhatunk benne

 - magyarázta. 

A leggusztustalanabb dolog, amit a repülőn tesznek az utasok

Egy 8-12 órás repülőút minden utast megvisel, sokak még a legelemibb szabályokat sem tartják be. Egy coloradói légiutas-kísérő gyakran tesz fel videót a TikTokra a munkájáról, a legtöbben azonban talán azokat a felvételeket nézték és osztották meg, valamint kommentálták, ahol az utasok legbosszantóbb és legundorítóbb szokásairól beszél.  A legjobban az idegesíti fel, akik nem mosnak kezet a vécéhasználat után, de ugyanúgy kiakad azon is, ha egy utas mezítláb megy a mosdóba, sőt, van, aki ott vágja le a körmét is. 

A légiutas-kísérő elárulta, hogy a legszigorúbb tiltások ellenére még mindig vannak, akik a mellékhelyiségben rágyújtanak, pedig ezért büntetés is jár, sokan pedig alkoholt próbálnak felcsempészni a fedélzetre, hogy ott ne kelljen pénzt adniuk érte.

 Előfordul olyan is, hogy valaki az ülés hátsó zsebébe teszi a piszkos pelenkát, sokan pedig nem képsek megfékezni a gyerekeiket. Idegesítő szokásként említi azt, hogy sokan fülhallgató nélkül néznek filmet vagy hallgatnak zenét, ami nyilvánvalóan nagyon sokakat zavar. 

 


 

 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.