Nem tréfa az a mondás, hogy az vagy, amit megeszel: a kiegyensúlyozott, tápláló étrend elengedhetetlen a haj egészségéhez és növekedéséhez.
A haj egészsége érdekében elengedhetetlen a kiegyensúlyozott, változatos táplálkozás, amelynek tartalmaznia kell D-vitamint, C-vitamint, folsavat (B12-vitamin), riboflavint (B2-vitamin), biotint, vasat, cinket, szelént és antioxidánsokat. A színes gyümölcsökben, zöldségekben, növényi zsírokban és teljes kiőrlésű gabonákban gazdag étrend pozitív hatással van az egészségre, beleértve a haj egészségét is. Ha szeretnél bombabiztos táplálkozást kialakítani annak érdekében, hogy a hajkoronád dús és fényes legyen, segítünk és megmutatjuk, mik azok az alapanyagok, amik segítségével könnyedén elérheted céljaidat.
A haj elsősorban fehérjéből áll, ezért kulcsfontosságú, hogy elegendő fehérjét vigyünk be az étrendünkbe, amit szárnyashús fogyasztással remekül megvalósíthatunk.
A vashiány összefügg a hajhullással , és a vasban gazdag ételek segíthetnek megelőzni a hajhullást és a hajritkulást.
–mondja Michelle Henry, okleveles bőrgyógyász.
Nem kell feltétlenül húst fogyasztani ahhoz, hogy szép hajkoronánk legyen, a titok a cinkben rejlik, ami megtalálható a hüvelyesekben is, mint a lencse vagy a bab.
Valószínűleg senkinek sem kell bemutatni az osztriga jótékony hatásait, de azt vajon tudtad, hogy a kis kagyló is bővelkedik cinkben?
Popeye tudott valamit: a spenót remek A-vitamin forrás, így kiválóan fedezi a napi szükséges vasadagot. (Mondjuk így belegondolva már közel sem világos, miért volt Popeye teljesen kopasz.)
Marc Mena híres fodrász az avokádót tartja az egyik legjobb választásnak, mivel a gyümölcs A-vitamint, B-vitamint, C-vitamint, D-vitamint, E-vitamint, vasat, cinket és biotint tartalmaz.
A biotint gyakran ajánlják a haj egészségére, és megtalálható a tojásban, a diófélékben és a teljes kiőrlésű gabonákban.
A diók és magvak sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyek elősegítik a haj növekedését, beleértve a B-vitamint és az E-vitamint, a cinket, a zsírsavakat.
Amellett, hogy elképesztően finom és remek diétás vacsora alapanyaga lehet, a lazac kiváló fehérje- és omega-zsírsavforrás, valamint B- és D-vitaminban, illetve szelénben is dúslakodik.
A tojás nemcsak kiváló fehérjeforrás, hanem sok biotint és L-ciszteint is tartalmaz, ami hozzájárul a diszulfid kötések kialakulásához a haj fehérjeszerkezetében, így segít megőrizni a haj erejét és épségét.
A narancs, a mandarin, a citrom és a grapefruit köztudottan rengeteg C-vitamint tartalmaz, ami remekül támogatja a kollagéntermelést.
Nincs is jobb a hideg napokon egy nagy tál lélekmelengető levesnél.
A bennük található kollagén nemcsak a hajnak tesz nagyon jót, de a bőr öregedését is lelassítja.
A tej a sajt és a joghurt D-vitamint, valamint B5-vitamint és fehérjét is tartalmaznak.
Igen, technikailag nem élelmiszer, de bőven megérdemli, hogy helyet foglaljon a listán.
A hidratáltság elengedhetetlen az általános egészséghez, beleértve a haj egészségét is. A kiszáradás törékennyé teheti a hajat, így fontos, hogy a lehető legtöbb folyadékot fogyasszuk hajunk szépsége érdekében.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.