Az örök My Fair Lady - szépségtanácsai

Breakfast At Tiffany's
Audrey Hepburn
Getty Images - Donaldson Collection
Varázslatos gyönyörű ápoltság
Audrey Hepburn már fiatalon milliók rajongását váltotta ki különleges kisugárzásával, egyedi szépségével, amelyet élete végéig megőrzött.

Audrey Hepburn élete végéig sugárzóan szép volt, most kiderült, mi volt a titka.

Mutatjuk:

1.

A hidratálás a kulcs

„Nagyon fontosnak tartotta, hogy elegendő vizet igyon és rengeteg zöldséget evett” – árulta el róla a fia, Luca Dotti édesanyjáról szóló könyvében. Az Oscar-díjas színésznő egyik legfontosabb szépség szabály az volt, hogy mindig hidratált legyen: „Hiszem, hogy a jó egészség a jó bőr kulcsa; ha a bőröddel gond van, az azt jelzi, hogy valami nincs rendben” – nyilatkozta egy vele készült interjúban. De nemcsak azzal tett ezért, hogy sok folyadékot ivott, hanem különböző hidratálókrémeket is bevetett.

2.

Minőségi kozmetikumok

László Ernő neve biztosan sokak számára ismerős, hiszen Audrey Hepburn mellett Marylin Monroe és Grace Kelly is a magyar származású bőrgyógyászhoz jártak. Az őzikeszemű híresség szívesen követte a tanácsait, és használta a termékeit, amelyek ma már az egész világon népszerűek. Egyszer így vallott róla: 

László Ernő
László Ernő neve biztosan sokak számára ismerős
Forrás: ernolaszlo.eu

„A szépségem 50 százalékát édesanyámnak köszönhetem, a másik 50 százalékot pedig László Ernőnek.”

3.

Tisztítás mesterfokon

„Amikor a színházban dolgoztam, láttam, hogy mit tesz a bőrrel, ha nem szabadítjuk meg megfelelően a sminktől. Épp ezért én nagyon ügyelek erre” – avatott be a színésznő a titkaiba. Elárulta, hogy főleg szappant és vizet használ a festék- és a mindennapi szennyeződések eltávolításához. 

Az egyik nagy kedvence például Ernő László híres Holt-tengeri tengeri iszapos szappanja volt. 

De később gyakran bevetett gyengéd arctisztítókat, ami után kihagyhatatlan lépés volt a hidratálás.

4.

Különleges praktikák

„Rengeteg hidratálókrémet és olajakat használok, mivel nagyon száraz a bőröm” – mesélte egy alkalommal. Emellett olykor joghurtot is kent az arcára, hagyta legalább fél órát-órát hagyni, majd lemosta. Ugyanis a joghurt tejsavat tartalmaz, ami finoman hámlasztja a bőrt, miközben hidratálja is azt. Emellett hetente kétszer gőzölte is az arcát, ami puhává és rugalmassá teszi a bőrt.

5.

Kötelező a fényvédő

Ugyan rengeteg időt töltött a friss levegőn, mindig ügyelt arra, hogy óvja az arcát a napfénytől. Például szinte mindig kalapot viselt, emellett kiemelten fontosnak tartotta, hogy fényvédőt használjon. Hiszen ő már akkor is tudta, hogy a káros UV-sugarak az első számú bőröregítők.

6.

Makulátlan tincsek

A letisztult, klasszikus frizurákat kedvelte, gyakran volt egészen rövid, pixie fazon a haja vagy viselte feltűzve. 

On the set of Sabrina
Audrey Hepburn
A letisztult, klasszikus frizurákat kedvelte
Forrás: Corbis via Getty Images

Ügyelt arra, hogy mindig tiszta, ápolt és rendezett legyen. 

De nem volt ez mindig így, ugyanis a forgatások miatt nagyon igénybe voltak véve a tincsei, ezért amikor 1974-ben találkozott Philip Kingsley haj- és fejbőr specialistával, megkérte, hogy találjon ki számára valamit. Ekkor született meg az Elasticiser nevű helyreállító hajmaszk, ami segít puhává, hidratálttá és fényessé tenni a tincseket, és azóta ikonikussá vált.

7.

Letisztult smink

A természetes és könnyed megjelenés híve volt, ezért csak minimális sminket viselt, ami kiemelte a szépségét. Ehhez elég volt egy könnyed alapozó, visszafogott pirosító, natúr árnyalatú szemhéjfesték és maximum egy halvány rúzs.

8.

Legendás ívek

Szépen ívelt és karakteres szemöldöke biztosan az elsők között ugrik be mindenkinek. Hepburn sötétbarna ceruzával emelte ki a szálakat és rendezetté tette azokat. Olykor még némi highlightert is tett a szemöldökcsont alatti részre, hogy ezzel is kiemelje.

9.

Azok az őzikeszemek!

Hatalmas szemeit igyekezett mindig kihangsúlyozni. Mindig fekete, hosszabbító hatású spirált választott, és a sminkese egyenként választotta szét a pilláit, hogy azok még látványosabbak legyenek. Fekete ceruzával és tussal pedig kiemelte mandulavágású szemeit.

Funny Face
Hatalmas szemeit igyekezett mindig kihangsúlyozni
Forrás: Getty Images

10.

Egyedi akkordok

A színésznő állítása szerint fontos, hogy legyen egy egyedi, ránk jellemző illatunk. Számára ez a L’Interdit parfüm volt, amit Francis Fabron parfümőr alkotott meg a színésznőnek 1957-ben Hubert de Givenchy kérésére. Ugyanis így akarta kifejezni a törékeny színésznő iránti rajongását.

 

 


 

 


 

 


 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.