Hajkefekisokos: így válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet

Shutterstock/Prostock-studio -
hajápolás frizura hajfésű
Fésüld egészségesre! A megfelelő hajkefe segít, hogy hajad mindig ragyogó legyen.

Sok minden beletartozik az egészséges hajápolási rutin kialakításába. A hajad igényeinek megfelelő hajkefe pedig csupán egy ezek közül. A hajkefe kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen a különböző hajtípusok és frizurák más-más eszközöket igényelnek. Elvesztél a széles kínálatban? Ne aggódj, segítünk eligazodni a hajkefék világában, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbbet, amivel hajad egészséges, fényes és gyönyörű lesz.

hajkefe
A megfelelő hajkefe kiválasztása két tényezőtől függ: a hajtípustól, a hajhossztól. Forrás: Shutterstock/Sergey Novikov

Egy jól megválasztott hajkefe megkönnyíti a mindennapi hajápolást

A legmegfelelőbb hajkefe kiválasztása két nagyon fontos tényezőtől függ: a hajtípustól és a hajhossztól. Minden hajnak más a rugalmassága (rugalmas haj könnyebben hajlik és visszatér eredeti formájába anélkül, hogy törne vagy sérülne) és a töréspontja (ez a pont jelöli azt a terhelést vagy nyomást, amely hatására a haj megtörik vagy elszakad). Ha túl erős sörtéjű hajkefét használsz, attól hamar töredezik majd a hajad, a túl gyenge sörtéjű kefe pedig nem fogja szépen kifésülni azt. Továbbá figyelembe kell venni, hogy a sörték milyen anyagból készültek, mert ez is már igen széles skálán mozog: a vaddisznó sörtétől a szintetikus sörtéjű kefékig. Tehát a fentieket mindenképpen érdemes szem előtt tartanod, ha új hajkefe vásárlása előtt állsz. Ha használtál már olyan hajkefét, ami nem a te hajtípusodhoz való volt, akkor valószínűleg a saját károdon is megtanultad, hogy ilyen hibát többé ne kövess el. Találd meg a számodra legmegfelelőbbet az alábbi lista alapján:

A természetes hatás kedvelőinek 

A sörtekefék, különösen a vaddisznósörtés változatok, kiválóak a haj természetes fényének fokozására. Ezek a sörték hasonló szerkezetűek, mint az emberi haj, így fésülés közben gyengéden simítják a hajat, miközben eloszlatják a fejbőr által termelt természetes olajokat a hajszálakon, valamint eltávolítják a szennyeződéseket, port a hajból. Ha finom szálú vagy egyenes hajad van, a sörtekefe lehet a legjobb barátod. Ritkuló, érzékeny, vagy sérült hajra válassz puha sörtéjű kefét.

Hosszú hajra tervezve 

A lapkefék széles, lapos felülettel rendelkeznek, amely ideális a hosszú haj gyors kifésüléséhez. Ezek a kefék hatékonyan simítják a hajat, és csökkentik a hajszálak töredezését. Ha gyakran küzdesz a gubancokkal, válaszd ezt a típust. A műanyag sörtéjű kefék általában erősebbek és merevebbek, alkalmasak vastagabb vagy göndör haj kezelésére. 

A tökéletes formázáshoz 

A  gömbkefék, vagy más néven hengeres hajkefék, kiválóak a hajszárításhoz és formázáshoz. A különböző méretek lehetővé teszik a különféle frizurák elkészítését, a laza hullámoktól a sűrű göndör fürtökig. Válassz kisebb méretű kefét a rövidebb hajhoz, és nagyobb átmérőjűt a hosszabb, dúsabb hajhoz.

A fájdalommentes kifésülésért 

A detangling kefék, vagy más néven hajkibontó kefék, rugalmas sörtéikkel kíméletesen oldják fel az összegubancolódott hajat. Ezek a kefék ideálisak minden hajtípusra, különösen a sérülékeny és vékony szálú hajra. A detangling kefe használata nedves és száraz hajon egyaránt alkalmazható, és megakadályozza a haj károsodását. 

Gyors szárítás és volumen 

A ventilációs kefék nagy szellőzőnyílásokkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a levegő szabad áramlását, így gyorsítják a hajszárítást. Ezek a kefék remekül alkalmazhatók a haj volumenének növelésére és a természetes hullámok kiemelésére.

Ezek a típusok további lehetőségeket kínálnak attól függően, hogy milyen eredményt szeretnél elérni:

  • Az ionos hajkefe negatív ionokat bocsát ki, amelyek csökkentik a haj statikus elektromosságát és segítenek simábbá tenni a hajszálakat.
  • A thermal hajkefe hőre érzékeny hajformázó kefe, amely gyorsítja a hajszárítás folyamatát.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.