7 hiba, amit hajvasalás közben minden nő elkövet

hajápolás
Shutterstock/Copyright (c) 2022 Prostock-studio/Shutterstock. - Prostock-studio
haj töredezés káros hatás tippek
A göndör vagy hullámos haj sokakat kiakaszt. Nehéz kezelni, vagy csak szimplán az egyenesre vágynak. A hajvasalással azonban könnyen tönkre is tehetjük hajunkat. De miben hibázhatunk a hajvasalás során?

A hajvasalás népszerű módszer a sima, egyenes haj elérésére, de gyakran több kárt okozhat, mint amennyi hasznot hoz, ha nem megfelelően végezzük. Most összegyűjtöttük a leggyakoribb hibákat, amiket sok nő elkövet hajvasalás közben és tippeket adunk, hogyan kerülhetjük el ezeket a problémákat.

hajvasalás
A hajvasalás megviseli a hajat
Forrás: Shutterstock

Hajvasalás red flag: Ha nem használunk hővédő termékeket

Az egyik leggyakoribb hiba, amit a nők elkövetnek, az a hővédő termékek használatának elmulasztása. A hajvasaló magas hőmérséklete károsíthatja a haj szerkezetét, törékennyé és szárazzá teheti azt. Mielőtt bármilyen hőkezeléshez nyúlnánk, mindig használjunk hővédő spray-t vagy szérumot, hogy megóvjuk hajunk egészségét.

Túl magas hőmérséklet használata

Sokan azt gondolják, hogy minél magasabb a hőmérséklet, annál gyorsabban és hatékonyabban érhetnek el sima hajat. Azonban, a túl magas hőmérséklet súlyosan károsíthatja a hajat. A haj típusától függően állítsuk be a hajvasalót 180-200 Celsius fok közé és ha vékony vagy sérült a hajunk, inkább alacsonyabb hőmérsékletet válasszunk.

Nedves haj vasalása

Sokan állandó rohanásban vannak és nedves hajat próbálnak meg vasalni, ami rendkívül káros lehet. A nedves haj gőzt termel, ami súlyosan károsítja a haj szerkezetét és töredezéshez vezethet. Mindig győződjünk meg róla, hogy a hajunk teljesen száraz, mielőtt a hajvasalót elkezdenénk használni.

Ugyanazon hajszakasz többszöri vasalása

Egy másik gyakori hiba, amikor többször megyünk át ugyanazon a hajszakaszon, hogy elérjük a kívánt egyenes hatást. Ez a módszer súlyosan károsíthatja a hajat. Ehelyett lassan és egyenletesen húzzuk végig a hajvasalót a hajszakaszon, hogy egy menetben elérjük a kívánt eredményt.

Nem megfelelő hajápolási rutin

A hajvasalás megviseli a hajat, ezért fontos, hogy megfelelő ápolással ellensúlyozzuk ezt a hatást. Használjunk tápláló balzsamokat, hajmaszkokat és rendszeresen vágassuk a hajvégeket, hogy megelőzzük a töredezést. A megfelelő hajápolási rutin segít megőrizni hajunk egészségét és fényét.

Rossz minőségű hajvasaló használata

Nem mindegy, milyen hajvasalót használunk. Egy rossz minőségű eszköz nemcsak nem hozza meg a kívánt eredményt, de károsíthatja is a hajat. Érdemes beruházni egy jó minőségű, kerámia- vagy turmalin bevonatú hajvasalóba, ami egyenletesen osztja el a hőt és kíméletesebb a hajhoz.

Nem megfelelő technika

A helytelen technika is problémákat okozhat. Fontos, hogy a hajvasalót megfelelő szögben tartsuk és egyenletes mozdulatokkal húzzuk végig a hajon. Emellett ne felejtsük el, hogy a hajtövektől kezdve haladjunk a hajvégek felé és kisebb szakaszokat válasszunk le, hogy alaposabban és hatékonyabban dolgozhassunk.

A hajvasalás közben elkövetett hibák könnyen elkerülhetők néhány egyszerű szabály betartásával. A hővédő termékek használata, a megfelelő hőmérséklet beállítása, a száraz haj vasalása és a megfelelő technika mind hozzájárulnak ahhoz, hogy hajunk egészséges és szép maradjon. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.