Súlyos önbizalomhiányhoz vezethet az elálló fül, de van megoldás: apró korrekció, nagy változás

nő, fül, egészség, arc, haj, profil, szépség
Shutterstock/Ground Picture - Ground Picture
szépségideál Plasztikai beavatkozás fül
Az elálló fül olyan adottság, amely már gyerekkortól önbizalomhiányt okozhat. Bár a felnőttkorral a csúfolódások véget érnek, a kozmetikai fülműtét alapjaiban változtatja meg a páciens önképét. A beavatkozásról dr. Ioannis Stasinopoulos plasztikai sebésszel beszélgettünk.

A fülplasztika, azaz a kozmetikai fülműtét a fülek alakjának, helyzetének vagy méretének megváltoztatására irányuló, lokális érzéstelenítést alkalmazó sebészeti eljárás. A beavatkozást – a páciens lelki egyensúlyának helyreállítása érdekében – minimális korrekció esetében is elvégzik.

kozmetikai fülműtét
A kozmetikai fülműtét sok nő önbizalmát adja vissza - illusztráció
Forrás: Shutterstock/ Rabizo Anatolii

– Az operációra ideális esetben a testnövekedés végén, 16-18 éves kor után kerül sor. A beavatkozást a szimmetria érdekében általában mindkét fülön elvégzik – kezdte dr. Ioannis Stasinopoulos plasztikai sebész.

A kozmetikai fülműtét többféle metódus szerint történhet. A beavatkozás technikája aszerint változik, hogy milyen típusú korrekcióra van szükség. Az eljárás körülbelül két órát vesz igénybe.

– A fülporc formázása minden esetben egyedi döntés alapján zajlik. Ha drasztikus beavatkozásra van szükség, akkor a bemetszések elvégzése után a sebész eltávolítja a felesleges porcot és bőrt, majd a porcot megfelelő helyzetbe hajtja, és belső öltésekkel rögzíti. Az ilyen típusú beavatkozásra azonban ritkán van szükség, általában nem kell kivágni vagy megszabni a fülporcot. A legtöbb esetben a fülporc bizonyos pontjainak, területeinek meggyengítésével is el lehet érni a kívánt eredményt, amely során reszeléses technikát alkalmazva gyengítenek a fülporcon, majd – ügyelve a szimmetriára – ideális helyzetbe állítják a fülkagylót.

A műtétet követően a kötés levétele után rendkívül fontos a fület leszorító fejpánt éjjel-nappal történő viselése. Ennek időtartama három hét - írja a Hot Beauty magazin. 

– A szervezetünkben működik az úgynevezett porcmemória. Emiatt a fülporc hajlamos arra, hogy visszaálljon, visszarendeződjön az eredeti állapotába. Ezért folyamatos kompresszióra van szükség az új forma megtartásához – magyarázta a doktor úr.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.