szépségápolás Nyári Dia lézeres szőrtelenítés
Igazi álomnak tűnik, hogy soha többé ne kelljen szőrtelenítéssel foglalkoznunk. Jó hírünk van: ez már a valóság, Nyári Dia ki is próbálta!

Minden nő életéből rengeteg időt elrabol a szőrtelenítés, és folyamatos kellemetlenséggel jár. Nyári Dia azonban hamarosan végleg megszabadul ettől a gondtól.

Nyári Dia, szőrtelenítés, lézeres szőrtelenítés
Nyári Dia kész a strandolásra 
Forrás: Hot Beauty magazin

– A színház miatt nagyon oda kell figyelnem arra, hogy egy picit se legyen szőrös a lábam, ezért nagy könnyebbséget jelent, hogy hamarosan végleg megoldódik ez a problémám. Ezzel rengeteg időt is spórolok – kezdte lapunknak a színésznő. – Ez volt az ötödik kezelésem, ami azért ideális, mert nyárra teljesen a végéhez érek a kezeléssorozatnak, és gondtalanul mehetek majd bármikor strandolni. Tinikoromban rendszeresen gyantáztattam. Pár éve voltam már hasonló kezelésen, de az IPL villanófényes technológia volt, ami már valamennyire ritkította a szőrszálakat. De azok a kezelések kevésbé voltak számomra hasznosak.

A diódalézeres szőrtelenítésről Demeter Brigitta kozmetikus és lézerspecialista elárulta, hogy a kezelést végző Elysion-pro diódalézer gépe bármilyen bőrszínhez és szőrszínhez beállítható, illetve azt is, hogy bármilyen testrészen alkalmazható, és már az első kezelés is nagyon látványos.

– A kezelés során a lézer megöli a szőrszálakat, amelyek éppen aktív fázisban vannak, aminek következtében azok kihullanak. Azért kell hathetente megismételni a kezelést, mert ciklikusan nő a szőrünk, ezért nincs mindegyik szőrszál egyszerre aktív fázisban – magyarázta a szakember. – 

Általában nyolc kezelés szükséges a végleges szőrtelenítéshez, de ez egyénenként változhat, illetve pár évente szükség lehet még egy fenntartó kezelésre.

Nyári Dia, lézeres szőrtelenítés, szőrtelenítés, szépségápolás, szépségszalon
Többször meg kell ismételni a kezelést, hogy hatásos legyen 
Forrás: Hot Beauty magazin

A kezelés előtti konzultáció fontos, mert nem vehetik igénybe azok, akik fényérzékenységet okozó gyógyszert, például antibiotikumot szednek, várandósak vagy szoptatnak.

– Ha a vendég megfelel minden követelménynek, akkor megkezdjük a kezelést. Azt kérem tőlük, hogy gyantát ne használjanak, csak borotvával szőrtelenítsék le azt a területet, amit kezelni készülünk, mivel a szőrszálak vezető szálként funkcionálnak, és ha ki lenne gyantázva, akkor nem lenne hatásos a kezelés. 

A lézer a pigmentben nyelődik el, és ha nincs melanin a szőrszálban, tehát megőszült vagy tejfölszőke, akkor azokra sajnos nem hatásos. 

A tetoválásokat kikerüljük és le is takarjuk, illetve az anyajegyeket fehér színű védőceruzával fedjük le, hogy óvjuk őket – folytatta a kozmetikus. – A kezelés során enyhe csípést érez a vendég, de ezenkívül semmilyen fájdalom nem tapasztalható. A szőrtelenítést nyáron, lebarnult bőrön is el tudjuk végezni, de ilyenkor a kezelés után fényvédővel bekenjük a kezelt területeken – olvasható a Hot Beauty magazinban. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.