Már nem a szájfeltöltés és a mellnagyobbítás hódít: ezt csináltatják meg magukon a nők

arcápolás, arckezelés, plasztika, smink, arcbőr, szép nő
Shutterstock - Irina Bg
szépségideál plasztikai sebész mellplasztika
A plasztikai sebészet folyamatosan változó iparág, tele újdonságokkal. Szétnéztünk, hogy kiderítsük, világszerte milyen tendenciák fedezhetők fel ezen a területen.

Még tíz évvel ezelőtt is a legtöbben nagyobb feneket vagy mellet szerettek volna maguknak, manapság azonban változik a tendencia: nem ezekkel a kritériumokkal keresik fel az emberek a plasztikai sebészetet. Nem cél már a túltöltött arc vagy száj sem, helyette másra vágynak a páciensek. A külföldi lapok szerint határainkon túl új beavatkozások válnak trendivé. Az egyik legtöbbet vágyott eljárás a mellkisebbítés és a mellemelés.

plasztikai sebészet
A plasztikai sebészeteken már nem nagy popsikat csinálnak - illusztráció
Forrás: Forrás: AFP/Tasso Marcelo

Öt évvel ezelőtt még mindenki C vagy D kosaras mellekre vágyott, ma már inkább a nagyobb B vagy a kisebb C a divat. Inkább az atletikus külső a cél, sokan pedig szeretnék komfortosan érezni magukat melltartó nélkül is

 – árulta el az Allure magazinnak dr. Melissa Doft New York-i plasztikai sebész.

A plasztikai sebészetben a zsírleszívás vezet

A magazin összeállítása arról számol be, hogy újfajta arcemelési eljárások is várhatók, méghozzá a „fogyasztóinjekciók” hatása miatt, valamint a mostaninál is nagyobb tért hódít majd az állimplantátumok behelyeztetése, tokaleszívással egybekötve. Főleg a negyvenes éveikben járó felnőttek esetében akut probléma megoldásáról van szó ebben az esetben, hiszen legtöbbször a toka területén látszódik meg először a bőr és a szövetek ernyedése. 

A legnagyobb dobás azonban mind közül a zsírleszívás, amely az elmúlt években már szárnyalni kezdett, és a meredek emelkedés továbbra is predesztinálható, hiszen hihetetlen gyorsasággal fejlődik a technika. 

Ma már a plasztikai sebészek sok esetben a mellek formázása során is használnak leszívott zsírt, hogy minél tökéletesebb végeredményt kapjanak.

Gribedlit mindenkinek!

De egyéb – a megszokottól eltérő – eljárások is divatosak lesznek. Az egyik ilyen a gribedli-, azaz mosolygödör-plasztika. Ez az őrület már elérte a világ számos pontját, és a jelek szerint nincs megállás: egyre többen kérik. Születetten mindössze az emberek 20-30 százaléka rendelkezik gribedlivel, ám a szép­ség­ideál változásának köszönhetően a jövőben ez a szám a többszöröse is lehet - írja a Hot Beauty magazin.

Sokan vágynak még új tenyérvonalakra is – igen, ez nem elírás! Ez a trend főleg Japánban dívik, ahol a nők főleg erősebb szerelem-, míg a férfiak markánsabb pénzvonalra áhítoznak. 

Szintén kérik néhányan a Pokertoxot, ami egy botoxkezelés, és a minél biztosabb pókerarc elérésére irányul, megint mások pedig az elfinget választják, ami azt jelenti, hogy hegyes manófüleket műttetnek maguknak. 

Vannak, akik a dudorodó köldökükkel elégedetlenek, de olyanok is, akik olyan gyakran hordanak magas sarkú cipőt, hogy töltőanyagot fecskendeztetnek a talpuk párnácskáiba – így kevésbé fáj a járás a kényelmetlen lábbelikben. Akárhogy is, ezek az eljárások egyelőre talán őrületnek hangzanak – de ne lepődjünk meg, ha hamarosan a legtrendibbek lesznek!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.