Tini bőrápolás nyáron: a kozmetikus elárulta, mire érdemes figyelni

Shutterstock/New Africa -
arcápolási rutin tinik nyár
A tinédzserkor ideális időszak a bőrtípusnak megfelelő napi rutin kialakítására. Íme a tini bőrápolás legfőbb lépései.

A tini bőrápolás első és legfontosabb szabálya, hogyha úgy érezzük, ne féljünk szakmai segítséget kérni, hiszen ebben az életkorban a bőr jelentős változáson megy keresztül a hormonális változások, serdülőkor, helytelen étrend és iskolai stressz hatására. Ezen kívül az évszakok változása is nyomot hagy a bőrön, nem beszélve arról, hogy gyakran a "kis tini kezek" által okozott problémákat is kezelni kell.

tini bőrápolás
Tini bőrápolás: a kozmetikus szerint alapvető lépés egy egyszerű, de hatékony bőrápolási napi rutin kialakítása. Forrás: Shutterstock/padnob

Tini bőrápolás nyáron: a kozmetikus tanácsai

Nyáron különösen fontos, hogy tinédzsereink megfelelően ápolják bőrüket. A kozmetikus szerint alapvető lépés egy egyszerű, de hatékony bőrápolási napi rutin kialakítása. Reggel és este megfelelően tisztítsuk bőrünket arctejekkel, tonikokkal és lemosókkal. Ezután hidratáljuk könnyű krémekkel, gélekkel vagy szérumokkal, attól függően, hogy sminkelünk-e vagy sem. A drogériákban kaphatóak kifejezetten tiniknek készült arcmaszkok, fátyolmaszkok és sminkcuccok, amelyek ideálisak a fiatalok bőrére. Keressük az organikus és természetes összetevőket tartalmazó kozmetikumokat. Ezek gyengéden ápolják a tinik érzékeny bőrét.

Legyen bármilyen korosztályú bőrápolásról is szó, mindig fontos az egyéni bőrtípus figyelembevétele.

  • A fényvédelem elengedhetetlen, és érdemes olyan BB krémeket, alapozót választanija a tiniknek, amelyek már tartalmaznak SPF faktort. Legyen a  napszemüveg, sapka és a folyamatos hidratálás is a napi rutin része, valamint lehetőleg kerüljék a napozást az erős UV sugárzás ideje alatt. 
  • Lényeges, hogy lassan vezessünk be új termékeket a napi rutinba, és minden új termék előtt javasolt a bőrpróba, hogy elkerüljük az esetleges allergiás reakciókat. Az arctisztítás aranyszabálya, hogy mindig távolítsuk el a sminket. Kisminkelve ne tartózkodjunk huzamosabb ideig a napon, mert ez nem tesz jót az arcbőrnek. A bőr radírozása és a megfelelő testápolás is fontos része legyen a tinik bőrápolási rutinjának, hogy bőrük friss és egészséges maradjon.
  • Az alapvető higiéniai szokások elsajátítása egész életünk során hasznukra válik majd: tiszta kezek, letisztított bőr és a megfelelő utókezelés mind segíthet abban, hogy elkerüljék a nyári pigmentfoltok kialakulását, ami bizony már tinikorban is kialakulhat. A türelem, kitartás és odafigyelés egy üde és ápolt, problémamentesebb arcbőrt eredményez majd.

A tinifiúkról se feledkezzünk meg!

Tinifiúknak is fontos az arcápolás, bár gyakran kevesebb figyelmet kapnak ebben a kérdésben. Az egyszerű, de hatékony bőrápolási rutin részeként javasolt reggel és este tisztító gélt vagy habot használni, amely segít eltávolítani az arcon felgyülemlett szennyeződéseket és zsírosodást. Ezután alkalmazzanak hidratáló krémet, különösen nyáron, amikor a nap és a szabadban töltött idő is igénybe veszi a bőrt. Az arcápolási rutin egyszerűségére és következetességére helyezve a hangsúlyt, a tinifiúk is könnyedén beépíthetik ezeket a lépéseket a mindennapi rutinjukba. Fiúk számára is elérhetőek már speciális arcápoló kozmetikumok, így nem érvényes kifogásnak az részükről már, hogy jaj, ezek "olyan csajos" termékek, én biztos, hogy nem kenem magamra. Fiúknak például beszerezhetünk egy olyan arclemosót, amit tusolás közben is tudnak használni.

A tinik által most megtett bőrápolási lépések később sokszorosan meghálálják magukat felnőttkorban.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.