Fényvédelem minden bőrtípus esetén fontos, de más-más termékeket kell használni

naptej, fényvédő, fényvédelem, strand, lány, nyár, vízpart, tengerpart
Shutterstock/verona studio - verona studio
tudatos bőrápolás naptej fényvédelem
A fényvédelem kritikus pontja a bőrápolásnak. Egy jó fényvédő kisimítja a ráncokat, hidratálja a bőrt, mattít és a víznek is ellenáll - ma már nehéz olyan kívánságot mondani, amit egy napvédő ne tudna teljesíteni.

A csapból is az folyik, hogy mennyire fontos a fényvédelem, nem véletlenül! A káros UV-sugarak felelősek a leginkább bőrünk öregedéséért. Ez ellen pedig a megfelelő ruházat mellett a fényvédőkkel vehetjük fel legjobban a harcot. De milyet válasszunk?

fényvédelem, napozás, naptej, leégés, tengerpart
A fényvédelem a bőrünk legjobb barátja - illusztráció 
Forrás: Shutterstock/New Africa

A fényvédelem minden bőrtípus esetén fontos:

  • Allergia esetén

Sokan küzdenek azzal, hogy a bőrük túlzottan érzékeny, rosszabb esetben, ha napra mennek, akkor allergiás reakciókat, például kiütéseket, apró pöttyöket tapasztalnak. Számukra fontos, hogy olyan napvédőket válasszanak, amelyek kifejezetten a szenzitív bőrre lettek kifejlesztve erős védelmet nyújtanak a sugárzás ellen és azonnali enyhülést adnak.

  • Bőröregedés ellen

Kettőt egy csapásra! Hiszen napozás közben akár már a szarkalábakkal is felvehetjük a harcot. Keressünk olyan hibrid fényvédőket, amelyek egyszerre látnak el fényvédő és bőrápoló funkciókat. Olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek védenek a káros sugárzás okozta oxidatív stressz ellen, így lassítják a bőröregedés folyamatait, visszaadják a bőr rugalmasságát és simábbá teszik azt.

  • Extra ütemben

Minél gyorsabban szeretnénk napsütötte színt elérni vagy éppen fokozni azt? Ehhez vessünk be barnulást gyorsító termékeket, amelyek olyan természetes összetevőket tartalmaznak, amelyekkel maximalizálhatjuk a nap barnító hatását. Viszont arra nagyon ügyeljünk, hogy ezek nem tartalmaznak fényvédőt, így elengedhetetlen, hogy mellettük napvédőt használjunk.

  • Kicsiknek külön

Egy szülő számára a legnagyobb kihívást a strandolásban az jelenti, amikor be kell kenni a gyerkőcöket naptejjel. Hiszen folyamatosan izegnek-mozognak, ki nem állhatják az egész procedúrát. Éppen ezért a legjobb megoldás, ha spray verziókat használunk, amelyekkel pillanatok alatt be tudjuk őket fújni, és gyorsan beszívódnak.

  • A mindennapokra

Nem győzzük hangsúlyozni minden szépséganyagban, hogy a napvédelemnek a napi szépségápolási rutinunk részét kell képeznie. Hiszen az arcunkon a bőröregedés 80%-áért a káros UV-sugarak a felelősek. Éppen ezért hidratálás után iktassunk be egy olyan fényvédőt, ami mindennapi használatra javasolt. Ráadásul ezek sminkalapként is tökéletesek.

  • Vízálló

Legszívesebben egész nap pancsolunk vagy gyakran hűsítjük magunkat a zuhany alatt? Akkor számunkra a vízálló változatok lesznek a befutók. Viszont arra így is kell figyelni, hogy kétóránként kenjük magunkat újra, ahogy azután is, hogy csobbantunk egyet.

  • Zsírosodás ellen

Ha villámgyorsan kifényesedik a bőrünk, esetleg hajlamosak vagyunk pattanásokra, aknékra, próbáljuk ki az olyan arcra való termékeket, amelyek amellett, hogy mattítják a bőrt, hidratálnak is. ezáltal megakadályozzák, hogy egy ördögi kör alakuljon ki, és a bőrünk még zsírosabbá váljon. Ráadásul ápolják és egységesebbé is teszik a bőrt.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.