szépségverseny Miss Universe Hungary döntő
Szeptember 14-én megtartották a Miss Universe Hungary elődöntőjét, ahol kiderült, ki az a 12 gyönyörű lány, aki ott lehet a döntőben és színpadra léphet a koronáért, valamint a világdöntőbe jutásért.

A világ legrangosabb, legismertebb és elismertebb szépségversenyét idén 73. alkalommal írták ki a szervezők. Magyarország egy meglehetősen hosszabb szünet után, 2023-ban tért vissza a nemzetközi sorozat mezőnyébe. A Miss Universe Hungary újbóli életre hívásában oroszlánrésze volt dr. Özer Nórának. A magyar-török származású, jogász végzettségű dr. Özer Nóra maga is nyert idehaza rangos szépségversenyt, de, mint mondta, a Miss Universe egy egészen más világ. És ezt az a 636 lány is megtapasztalhatta, aki benevezett az idei versenyre, ugyanis már a 12 kiválasztott közé bejutni is óriási kihívást jelentett.

Miss Universe Hungary, A döntőbe jutott 12 hölgy és a tavalyai győztes, Blága Tünde - (balról jobbra:) Dr. Kuizs Vivien, Árki Dominika, Kormos Enikő, Halász Noémi, Petróczi Panna, Apetrei Fanni, (Blága Tünde MU 2023 győztes), Oldal Szintia, Fekszi Szimonetta, Bedzsó Liliána, Molnár Mira, Dr. Kenéz Nóra
Miss Universe Hungary: A döntőbe jutott 12 hölgy és a tavalyai győztes, Blága Tünde (balról jobbra:) Dr. Kuizs Vivien, Árki Dominika, Kormos Enikő, Halász Noémi, Petróczi Panna, 
Apetrei Fanni, (Blága Tünde MU 2023 győztes), Oldal Szintia, Fekszi Szimonetta, Bedzsó Liliána, Molnár Mira, Dr. Kenéz Nóra

A Miss Universe Hungary elnöke a nap végén elégedetten nyilatkozott az idei középdöntőről:

„Úgy érzem, elégedettek lehetünk, mert sikerült kiválasztanunk azt a 12 lányt, aki egész biztosan méltóképpen fogja képviselni a verseny szellemiségét a szeptember 28-i döntőn. Számomra külön öröm, hogy nem egy homogén mezőnyt válogattunk össze, hanem nagyon színes ez a döntős csapat. A fiatal lányok mellett van egy 40 éves hölgy is, aki a fiatalokat megszégyenítő külsővel rendelkezik, sőt, szerintem neki van a legjobb alakja az egész mezőnyben. De minden lány nagyon szép és nagyszerű értékekkel rendelkezik” – mondta dr. Özer Nóra, aki azt is elárulta, hogy idén először nem volt korhatárhoz kötve a jelentkezés, így 18-tól 40 éves korig jelentkeztek a hölgyek. „Ugyancsak örülünk, hogy az ország minden pontjáról jelentkeztek, és nagyon sokan kiemelték, hogy mennyire befolyásoló tényező volt számukra a Miss Universe pozitív értékrendje, amikor belevágtak a megmérettetésbe. A döntőre szeptember 28-án kerül sor az Operettszínház egyik termében” - zárta szavait az elnök.

Lehet, hogy egy szépségversenyen zsűrizni a legtöbb férfi számára álommunkának tűnik, de Hajós István, a zsűri elnöke elmondta, hogy egyáltalán nem volt könnyű dolguk.

„Nagyon nehéz volt a döntés. Több körben hasonlítottuk össze a lányokat, voltak páros összehasonlítások is, hiszen azt szerettük volna, hogy olyan lányokat válasszunk ki a döntőre, akikben a zsűri minden tagja látja a lehetőséget, hogy megnyerheti a versenyt, másrészt pedig méltóképpen tudja majd képviselni Magyarországot a mexikói világdöntőben.”

Hajós István is kiemelte, mennyire sokszínű volt a mezőny. „A legfiatalabb versenyzőnk 18, míg a legidősebb 40 éves volt, azaz két évtized különbség van köztük. Véleményem szerint kifejezetten jót tesz a versenynek, hogy érettebb hölgyek is bekerülhettek a döntőbe. Amire külön figyeltünk, hogy ne „csak” szépek és csinosak legyenek a kiválasztottak, hanem kommunikációjukban, értékrendjükben is olyan hölgyeket válasszunk, akik később méltóképpen képviselhetik Magyarországot.”

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.